Spárgás-sonkás-paradicsomos pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
Feltétek
-
250g zöldspárga35 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
75g sonka104 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Tészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
75g víz0 kcal
-
8 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
1509
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
Feltétek
-
500g zöldspárga70 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
300g mascarpone1212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g víz0 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
3016
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
Feltétek
-
31.3g zöldspárga4 kcal
-
6.3g paradicsom1 kcal
-
9.4g sonka13 kcal
-
18.8g mascarpone76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
6.3g sajt22 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Tészta
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
9.4g víz0 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
188
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 92.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2858.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 1881 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 328.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 1025 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1327 micro
Összesen
1509
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 108.9 g
Zsír
-
Összesen 184.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5717.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 790 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 886 mg
-
Nátrium 3762 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 656.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 2050 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2653 micro
Összesen
3016
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 161 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
Feltétek
-
1 csomag zöldspárga
-
1 db paradicsom
-
150 g sonka
-
30 dkg mascarpone
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
1 ek olívaolaj
-
1.5 dl víz
-
1.5 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
Feltétek
- A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
- Ezután a bimbókat vágjuk le, majd tegyük félre. A maradék szárrészt, vágjuk kisebb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.
- Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze.
- Ezután a vékonyra nyújtott tésztákat spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd egyenletesen kanalazzuk rá a spárgás-mascarponés szószt.
- Ezután csipkedjük rá a sonkát, pakoljuk rá az előzőleg levágott bimbókat, az ízlés szerint felszeletelt paradicsomot, és szintén spricceljük le egy kevés olívaolajjal.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre. A sütési idő vége felé ízlés szerint szórjuk meg a reszelt sajttal, majd úgy süssük készre.
- Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Tészta
- Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros vízbe, majd keverjük össze, és öntsük bele a keverőtálba. Ezután adjuk hozzá az olajat.
- A lisztet keverjük össze a sóval, majd szitáljuk a folyadék tetejére. Ezután a robotgép dagasztó szárával, pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)
- Ezután a megdagasztott tésztát osszuk el három egyforma részre, formáljuk gombóccá, majd helyezzük rá egy nagyobb, olajjal lekent tálcára, konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen, kelesszük egy órán át.
- Amikor a tészta megkelt, mindegyiket nyújtsuk ki vékonyra, majd kanalazzuk rá a szószt, és pakoljuk rá a spárgát, sonkát, paradicsomot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 254
- Feltöltés dátuma: 2022. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept