r
Nosalty Logó

Spárgás-sonkás-paradicsomos pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Spárgás-sonkás-paradicsomos pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Feltétek

Tészta

Összesen 1509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Feltétek

Tészta

Összesen 3016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Feltétek

Tészta

Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2858.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 1509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5717.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    3762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    2050 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2653 micro
Összesen 3016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Feltétek

Tészta

Elkészítés

Feltétek

  1. A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
  2. Ezután a bimbókat vágjuk le, majd tegyük félre. A maradék szárrészt, vágjuk kisebb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.
  3. Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze.
  4. Ezután a vékonyra nyújtott tésztákat spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd egyenletesen kanalazzuk rá a spárgás-mascarponés szószt.
  5. Ezután csipkedjük rá a sonkát, pakoljuk rá az előzőleg levágott bimbókat, az ízlés szerint felszeletelt paradicsomot, és szintén spricceljük le egy kevés olívaolajjal.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre. A sütési idő vége felé ízlés szerint szórjuk meg a reszelt sajttal, majd úgy süssük készre.
  7. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Tészta

  1. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros vízbe, majd keverjük össze, és öntsük bele a keverőtálba. Ezután adjuk hozzá az olajat.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval, majd szitáljuk a folyadék tetejére. Ezután a robotgép dagasztó szárával, pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)
  3. Ezután a megdagasztott tésztát osszuk el három egyforma részre, formáljuk gombóccá, majd helyezzük rá egy nagyobb, olajjal lekent tálcára, konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen, kelesszük egy órán át.
  4. Amikor a tészta megkelt, mindegyiket nyújtsuk ki vékonyra, majd kanalazzuk rá a szószt, és pakoljuk rá a spárgát, sonkát, paradicsomot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 254
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Feltétek

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...