r
Nosalty Logó

Spárgás-mascarponés-tejszínes csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Alkonyat
Spárgás-mascarponés-tejszínes csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1584 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4751 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 1584 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.8 g

Zsír

  • Összesen
    393.7 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7330 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2647 mg
  • Nátrium
    2827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1389.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    967 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3319 micro
Összesen 4751 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, lebőrözzük. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szárnyas fűszervarázzsal.
  2. Egy jénait kiolajozunk, és belefektetjük a combokat.
  3. A spárgákat megtisztítjuk, összekötve vagy összegumizva egy lábasba állítjuk, és sós vízben 3-4 percig főzzük, majd másfél cm-is darabokra vágjuk.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. A mascarponét elkeverjük a szerecsendióval és a reszelt sajttal.
  6. A tejszínbe elkeverjük a lisztet, és hozzáadjuk a mascarponéhez, majd sózzuk.
  7. A szószba belekeverjük a spárgadarabokat, és elterítjük a húson.
  8. A tetejét beborítjuk a szeletelt baconnel.
  9. 200°C-on kb másfél óráig sütjük, lefedve.
  10. Rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1694
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-mascarponés-tejszínes csirkecomb
Alkonyat 83 recept

Nagyon szeretjük a spárgát, így nem volt kérdés, hogy szerepet kapjon a főételünkben.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...