Spárgaleves vajgaluskával márti1218 konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
márti1218
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
leves
-
125g zöldspárga18 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
250g víz0 kcal
galuska
-
13g vaj90 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
368
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
leves
-
500g zöldspárga70 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
1000g víz0 kcal
galuska
-
50g vaj359 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1468
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
leves
-
26.3g zöldspárga4 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
52.6g víz0 kcal
galuska
-
2.6g vaj19 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
78
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 372.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 223 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1006 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1314 micro
Összesen
368
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 103.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1234.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1490.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1183 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 892 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 845 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 4024 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5256 micro
Összesen
1468
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
leves
-
50 dkg zöldspárga (lehet fehér is, de azt nehezebb pucolni, télen készíthetjük mirelitből is, ami konyhakész)
-
5 dkg vaj
-
1 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
4 ek tejföl
-
10 dl víz
galuska
-
5 dkg vaj
-
5 púpozott ek finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
leves
- Tisztítsuk meg a spárgát, legjobb a zöldséghámozó erre a célra. Vágjuk fel 2 cm-es darabokra, mossuk, és aprítsuk fel a petrezselymet.
- A vaj felével, a tojással és 5 kanál liszttel, sóval készítsük el a galuskát, jól keverjük össze a hozzávalókat, hogy ne maradjon csomós, tegyük félre.
- Egy lábosba tegyük a vaj másik felét, hevítsük fel, tegyük bele a maradék lisztet, pirospaprikát, és öntsük fel egy liter vízzel. Forraljuk fel, figyeljünk ki ne fusson, ha már forr, adjuk hozzá a spárgát, vegyük vissza a lángot, és lassú tűzön főzzük 20 percet.
- Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, szórjuk rá a petrezselymet, és kiskanál segítségével szaggassuk bele a vajgaluskát. Főzzük még 10 percet, majd a tejfölt keverjük el két kanál levessel (hőkiegyenlítés), öntsük vissza a levesbe, főzzük egy percet, és már tálalhatjuk is.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1130
- Feltöltés dátuma: 2018. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
márti1218
72 recept
Nagyon szeretjük ezt a levest, a friss növény viszonylag rövid ideig kapható, ezért én minden évben lefagyasztok legalább 10 adagot.