Spárga velencei módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
175g zöldspárga25 kcal
-
45g főtt tojás70 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
166
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
700g zöldspárga98 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
76.8g zöldspárga11 kcal
-
19.7g főtt tojás31 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
3.5g olívaolaj31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
73
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 147.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 555 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1029 micro
Összesen
166
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.4 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1178.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 591.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 607 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 2220 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4114 micro
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 451 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
700 g zöldspárga
-
3 db főtt tojás
-
1.5 teáskanál fehérborecet
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgát ha kell, pucoljuk meg, s a zsenge részét sós vízben főzzük meg félkeményre. Amikor kivettük, azonnal jeges fürdőbe tegyük őket, hogy ne főjenek tovább.
- A megpucolt főtt tojást - természetesen, nem csak húsvéti főtt tojásból készíthető, hanem sima főtt tojásból is - kézi botmixerrel az összes alapanyaggal keverjük krémesre - fontos, hogy krémes állaga legyen, ezt az olívaolajjal tudjuk elérni -, majd a spárgával együtt tálaljuk.
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4819
- Feltöltés dátuma: 2012. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nincs is jobb annál, mint amikor a Húsvéti időszak vége, s a spárgaszezon eleje összetalálkozik. Ugyanis, ha megmarad egy kevés tojásunk, s friss spárgát is tudunk venni hozzá, máris elkészíthető egy remek, Velencéből származó uzsonna vagy könnyű vacsora a két összetevőből pillanatok alatt.