r
Nosalty Logó

Spárga sajttal sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Spárga sajttal sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A spárgához

Az öntethez

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A spárgához

Az öntethez

Összesen 1943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A spárgához

Az öntethez

Összesen 66 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1076 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1667 micro
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12623.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    2256 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    8337 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1450 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    593 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    6455 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10001 micro
Összesen 1943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A spárgához

Az öntethez

Elkészítés

A spárgához

  1. Tegyünk fel 3-4 liter vizet melegedni a spárga főzéséhez. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  2. A spárgák fás részét távolítsuk el oly módon, hogy a közepénél és a végénél fogva hajlítsuk addig a sípokat, amíg el nem törik. A talpára nem lesz szükség A fejeket virágzattal lefelé áztassuk hideg vízbe. A fehér színű spárgák héját - nem kötelező - én egy zöldséghámozóval le szoktam szedni.
  3. Amikor felforr a főzővíz, adjuk hozzá az 1 ek sót, 1 ek cukrot, a vajat és a citrom kifacsart levét, majd tegyük a vízbe a spárgákat is. 4 percig főzzük a zöldséget, majd szűrjük le, és sorakoztassuk őket egy tűzálló tálba.
  4. Az öntethez keverjük simára a tejben a (zab)lisztet, sózzuk, adjuk hozzá az összezúzott/lereszelt fokhagymát és a szerecsendiót is, majd forraljuk fel. Főzzük 1-2 percig, majd kapcsoljuk le alatta a tüzet, és gyors mozdulatokkal keverjük bele a 2 dkg vajat, ezzel a szósszal öntsük le a spárgákat.
  5. A tetejét szórjuk meg sajttal, és toljuk a sütőbe 15 percre, hogy egy kis színt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 15x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 161311
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éljen a spárga! Családom egy része - beleértve engem is - rajong ezért a zöldségért, ezért minden évben, áprilistól-júliusig ételeket újítunk a spárgafelhasználás sokszínűsége jegyében.:) Változat: ha párolunk alá 20 dkg rizst, és ráhalmozva sütjük meg a sajtos spárgát, akkor egytálételként is fogyasztható!

Hozzávalók

A spárgához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...