Spárga sajttal sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A spárgához
-
167g fehér spárga23 kcal
-
167g zöldspárga23 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
7g citromlé1 kcal
Az öntethez
Összesen
322
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A spárgához
-
1000g fehér spárga140 kcal
-
1000g zöldspárga140 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Az öntethez
-
500g tej280 kcal
-
30g zabpehelyliszt121 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
1943
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A spárgához
-
34.8g fehér spárga5 kcal
-
34.8g zöldspárga5 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
Az öntethez
Összesen
66
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2103.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 1390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 241.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1076 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1667 micro
Összesen
322
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 98.8 g
Zsír
-
Összesen 127.7 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12623.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 2256 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 1612 mg
-
Nátrium 8337 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.8 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1450 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1641 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 593 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 784 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 1096 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 6455 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10001 micro
Összesen
1943
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
A spárgához
-
2 csomag fehér spárga
-
2 csomag zöldspárga
-
5 dkg vaj
-
1 ek só
-
1 ek cukor
-
1 citromból nyert citromlé
Az öntethez
-
5 dl tej
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk só
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
2 dkg vaj
Elkészítés
A spárgához
- Tegyünk fel 3-4 liter vizet melegedni a spárga főzéséhez. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
- A spárgák fás részét távolítsuk el oly módon, hogy a közepénél és a végénél fogva hajlítsuk addig a sípokat, amíg el nem törik. A talpára nem lesz szükség A fejeket virágzattal lefelé áztassuk hideg vízbe. A fehér színű spárgák héját - nem kötelező - én egy zöldséghámozóval le szoktam szedni.
- Amikor felforr a főzővíz, adjuk hozzá az 1 ek sót, 1 ek cukrot, a vajat és a citrom kifacsart levét, majd tegyük a vízbe a spárgákat is. 4 percig főzzük a zöldséget, majd szűrjük le, és sorakoztassuk őket egy tűzálló tálba.
- Az öntethez keverjük simára a tejben a (zab)lisztet, sózzuk, adjuk hozzá az összezúzott/lereszelt fokhagymát és a szerecsendiót is, majd forraljuk fel. Főzzük 1-2 percig, majd kapcsoljuk le alatta a tüzet, és gyors mozdulatokkal keverjük bele a 2 dkg vajat, ezzel a szósszal öntsük le a spárgákat.
- A tetejét szórjuk meg sajttal, és toljuk a sütőbe 15 percre, hogy egy kis színt kapjon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 15x23
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 321
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 161311
- Feltöltés dátuma: 2013. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Éljen a spárga! Családom egy része - beleértve engem is - rajong ezért a zöldségért, ezért minden évben, áprilistól-júliusig ételeket újítunk a spárgafelhasználás sokszínűsége jegyében.:) Változat: ha párolunk alá 20 dkg rizst, és ráhalmozva sütjük meg a sajtos spárgát, akkor egytálételként is fogyasztható!