r
Nosalty Logó

Spárga leveles tésztában baconnel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hankusz Sára
Spárga leveles tésztában baconnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    137.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    2059 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 1876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát vágjuk fel vékony csíkokra, mintha "hosszúmetélt" lenne.
  2. A bacont is érdemes hosszában félbe vágni. A spárgák végét törjük le, mossuk meg, majd töröljük szárazra.
  3. A spárgákra tekerjük fel a leveles tésztát, majd az üres helyre tekerjük fel a bacont.
  4. Fektessük őket egy sütőpapíros tepsire, mehet rá frissen őrölt bors(és ízlés szerint megkenhetjük tojással), majd 200 C fokon süssük őket aranybarnára.
  5. Tálaljuk srirachás mustárral vagy ízlés szerint más szósszal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 544
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 15.

Ajánló

Ízlés szerinti mártogatóssal kínáljuk. Mi most srirachás mustárral tunkoltuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárga leveles tésztában baconnel
Hankusz Sára 164 recept

Amikor a spárgaszezon eljön, mindenki nagyon boldog, de ha mégsem szereted annyira spárgát, akkor ez a recept ezen változtatni fog. A leveles tészta, a bacon és a spárga remek kombinációt alkot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...