r
Nosalty Logó

Spárga leveles tésztába tekerve

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Spárga leveles tésztába tekerve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

Összesen 1193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2728 micro
Összesen 1193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A spárgák két végét megfogva meghajlítva, elpattintjuk a spárgasípokat.
  2. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha szükséges hámozzuk), és enyhén sós, felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hideg vizes tálba szedjük, lecsöpögtetjük, és konyharuhára vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet. (A maradék spárgavégeket felhasználhatjuk krémleveshez, más spárgás ételekhez.)
  3. A leveles tésztából levágjuk a szükséges mennyiségű csíkot, és a spárgákra tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük a tésztát felvert tojással.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük a tésztába tekert spárgát.
  5. A mártogatóshoz a balzsamecetet és a mézet elkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7944
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

A spárgás tekercseket melegen, balzsamecetbe mártogatva fogyasztjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran van úgy, hogy a legegyszerűbb módon készített ételek a legfinomabbak. Így van ez a leveles tésztába tekert spárgával is. A ropogós leveles tészta, a spárga és a balzsamecet íze nagyon jól harmonizálnak egymással. Olyan igazi beszélgetős harapnivaló. Fogunk egy tekercset, mártunk egyet a balzsamecetbe, harapunk, élvezzük az ízeket, és közben figyelünk a beszélgetésre:). Nehéz a recepthez pontos mennyiségeket megadni, különösen a leveles tészta esetében. Most bolti tésztát használtam, de nem fagyasztottat, hanem a mindjárt használható, feltekerős változatot. Ezt azért szeretem, mert ha éppen nem kell az egész tészta, levágom a szükséges mennyiséget, és a maradékot nyugodtan tárolhatom pár napig a hűtőben. Ennél az ételnél sem lesz szükség az egész csomag tésztára.

Hozzávalók

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...