Spárga leveles tésztába tekerve
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
125g zöldspárga18 kcal
-
69g leveles tészta255 kcal
-
14g tojás17 kcal
A balzsamecetes mártogatóhoz
-
4g balzsamecet3 kcal
-
2g méz5 kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
500g zöldspárga70 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
55g tojás69 kcal
A balzsamecetes mártogatóhoz
-
15g balzsamecet13 kcal
-
7g méz21 kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
58.7g zöldspárga8 kcal
-
32.3g leveles tészta120 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
A balzsamecetes mártogatóhoz
-
1.8g balzsamecet2 kcal
-
0.8g méz2 kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 93.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 682 micro
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1118 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 629 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 375.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2728 micro
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Hozzávalók
A leveshez
-
50 dkg zöldspárga
-
1 csomag leveles tészta
-
1 db tojás
A balzsamecetes mártogatóhoz
-
3 ek balzsamecet
-
1 teáskanál méz
Elkészítés
A leveshez
- A spárgák két végét megfogva meghajlítva, elpattintjuk a spárgasípokat.
- Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha szükséges hámozzuk), és enyhén sós, felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hideg vizes tálba szedjük, lecsöpögtetjük, és konyharuhára vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet. (A maradék spárgavégeket felhasználhatjuk krémleveshez, más spárgás ételekhez.)
- A leveles tésztából levágjuk a szükséges mennyiségű csíkot, és a spárgákra tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük a tésztát felvert tojással.
- Előmelegített sütőben készre sütjük a tésztába tekert spárgát.
- A mártogatóshoz a balzsamecetet és a mézet elkeverjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7944
- Feltöltés dátuma: 2011. május 19.
Ajánló
A spárgás tekercseket melegen, balzsamecetbe mártogatva fogyasztjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gyakran van úgy, hogy a legegyszerűbb módon készített ételek a legfinomabbak. Így van ez a leveles tésztába tekert spárgával is. A ropogós leveles tészta, a spárga és a balzsamecet íze nagyon jól harmonizálnak egymással. Olyan igazi beszélgetős harapnivaló. Fogunk egy tekercset, mártunk egyet a balzsamecetbe, harapunk, élvezzük az ízeket, és közben figyelünk a beszélgetésre:). Nehéz a recepthez pontos mennyiségeket megadni, különösen a leveles tészta esetében. Most bolti tésztát használtam, de nem fagyasztottat, hanem a mindjárt használható, feltekerős változatot. Ezt azért szeretem, mert ha éppen nem kell az egész tészta, levágom a szükséges mennyiséget, és a maradékot nyugodtan tárolhatom pár napig a hűtőben. Ennél az ételnél sem lesz szükség az egész csomag tésztára.