r
Nosalty Logó

Spanyol karácsonyi nugát - Turrón de yema tostada

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
musicus2
Spanyol karácsonyi nugát - Turrón de yema tostada
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2287 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    147.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 2287 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát megpirítjuk és megőröljük. Tehetünk bele egy-két szem keserűmandulát.
  2. A tojássárgáját a fűszerekkel habosra verjük.
  3. A vízből és a cukorból szirupot főzünk.
  4. Amikor 115 fokos, fokozatosan hozzáöntjük a tojássárgáját folyamatos keverés közepette. Ha forróbb a szirup, a nugát szárazabb lesz. Mintegy öt percig verjük, amíg kissé lehűl.
  5. Belekeverjük a mandulát, homogén masszává dolgozzuk. Ne verjük feleslegesen, különben a mandula olajat ereszt.
  6. Egy formát vagy kis tepsit kibélelünk zsírpapírral, belesimítjuk a nugátot (kb. egy centi magas táblának kellene lennie). Két-három napig szobahőmérsékleten pihentetjük.
  7. Kivesszük a formából, megszórjuik a porcukorral, amit forró vaslappal vagy szakácsfáklyával karamellizálunk.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 1016
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyol karácsonyi nugát - Turrón de yema tostada
musicus2 14 recept

A spanyolok kedvenc karácsonyi desszertje. Sok fajtája létezik, százféle fűszerrel fűszerezett, puha vagy roppanós, csokival vagy csoki nélkül, karamellizálva, stb. A szupermarketekben kapható dobozos nugátoknál sokkal jobbak a kézműves termékek. Ez a recept a tojásos karamellizált puha fajta, amit citromhéjjal és fahéjjal szoktak készíteni, de mindenki azt tesz bele, amit a család szeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...