r
Nosalty Logó

Spaghetti alla Carbonara tejszín nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Spaghetti alla Carbonara tejszín nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2707 kcal
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 676 kcal
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8012 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1774 mg
  • Nátrium
    4560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1088 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 2707 kcal
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát fogkeményre főzzük.
  2. A tojássárgákataz egész tojással kézi habverővel erősen felverjük, hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, és ezzel is kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A sonkát vagy bacont ropogósra pirítjuk.
  4. A kifőtt tésztát még melegen ráöntjük a kisült szalonnára,majd ráöntjük a tojásos szósztés kevergetjük, amíg szépen fel nem veszi a tészta a szószt. Semmi ne legyen forró, mert a tojás kicsapódik, és így rántottás lesz a tésztánk. Végül a hideg vajat elkeverjük benne.
  5. Ha szükséges, a tészta főzővizével hígíthatjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1207
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 372
  • Össznézettség: 252427
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Ajánló

A tojás mennyisége akkor ennyi, ha nagy házi tojással dolgozunk. Ha sima boltiból készítjük, akkor plusz 1 egész tojással, plusz 1 tojássárgájával számoljunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti alla Carbonara tejszín nélkül
Mercedes 302 recept

A hiedelemmel ellentétben nem kell bele egy csepp tejszín sem. Az egyik leghíresebb magyar étteremlánc étlapján felfedeztem a Carbonarat szarvasgombaolajjal. Mondani sem kell, hogy azt rendeltem, és nagyon nagyon ízletes volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...