r
Nosalty Logó

Sózott sült máj Mikibácsitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mikibácsi
Sózott sült máj Mikibácsitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1303 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 326 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5902.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    121 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    3593 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32530 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1074 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1303 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májszeleteket alaposan besózzuk, borsozzuk, rászórjuk a morzsolt majorannát, két zsályalevelet és a darabolt fokhagymát. Felöntjük a tejjel (vagy a kukorica-italporos vízzel), és ráöntünk 30ml (1 ek.) olajat. Lefedve hűtőben tartjuk minimum 1 órát, én inkább egy éjszakát szoktam.
  2. A serpenyőben zsírt forrósítunk, beletesszük a májszeleteket, egy-egy percig sütjük mindkét oldalát. Beledobjuk a két zsályalevelet is.
  3. Utána a hőfokot mérsékeljük, fedővel fedjük a serpenyőt, és a szelet vastagságától függően 10-12 perc alatt készre sütjük. A szelet belső hőmérséklete a 72 C fokot érje el, ekkor már nem piros a belseje. Ha 80 C fok fölé megy, akkor viszont kezd keseredni. Amikor kész, vegyük ki tányérra, ne hagyjuk tovább melegen a serpenyőben.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4189
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 26.

Ajánló

Krumplipürével fogyasztjuk, savanyúsággal. Ha nem vezetünk, akkor valami könnyű vörösbor passzol hozzá. Nem véletlen, hogy a pácban és a serpenyőben is van zsályalevél, más az íze a pácoláskor és más a sütéskor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sózott sült máj Mikibácsitól
Mikibácsi 42 recept

A dietetikusok ajánlása szerint együnk májat hetente, ez segít megőrizni egészségünket. Ezenkívül a sertésmáj most nálunk 380 Ft kilónként, tehát intenzíven pénztárcabarát alapanyag. De nem mindegy az íze és főként az állaga. Jól ismerem a cipőtalp keménységű, rágós májszeletet, ezt akartam elkerülni. Megnéztem, hogy a sózás és tejes pácolás után, ha egészben sütöm a vastag májszeletet, akkor is puha marad-e? A rövid válasz: igen. A pácolás tej helyett kukorica-italporral is működik, tehát tejérzékenyek is elkészíthetik ezzel a módszerrel a májat. Megéri rászánni az időt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...