r
Nosalty Logó

Sós rúd ahogyan Julikától tanultam

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mandyzs
Sós rúd ahogyan Julikától tanultam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    277.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2923.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    291 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2549 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 4061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint megolvasztjuk.
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. A hozzávalókat és a sajt felét összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük egy fél órára.
  4. A kihűlt tésztát belisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és késsel vagy derelyevágóval 1centi széles 2-3 centi hosszú csíkokra vágjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük (nekem gázsütőm van a régi fajtából, és a kisebb lángon szoktam sütni).
  6. A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejüket tojásfehérjével, majd a maradék sajttal megszórjuk.
  7. 20 perc alatt készre sül.
  8. Sajt helyett szórhatunk rá szezámmagot, köménymagot is.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3636
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós rúd ahogyan Julikától tanultam
mandyzs 8 recept

Julika kolléganőm minden névnapra vagy ünnepségre megsüti nekünk az isteni sós rúdját, ami aztán pillanatokon belül elfogy. Nem szeretek gyúrni, hát még nyújtani, de ezért a finomságért még erre is hajlandó vagyok.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...