r
Nosalty Logó

Sós karamellás brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Sós karamellás brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A karamellhez

A tésztához

Összesen 857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A karamellhez

A tésztához

Összesen 3424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A karamellhez

A tésztához

Összesen 437 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 3424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához

Elkészítés

A karamellhez

  1. Karamell készítése: a 4 ek vajat felolvasztjuk, félretesszük.
  2. Egy teflonos edényt a tűzre teszünk, beleöntjük a kristálycukrot és karamellizáljuk. Ahogy olvadni kezd a cukor, mérsékeljük kissé a hőfokot (elektromos tűzhelyen 5-ös fokozat), átkeverjük, majd hagyjuk, hogy minden cukorszemcse elolvadjon és szép barna színt kapjon a folyadék.
  3. Az edényt a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat, elkeverjük.
  4. A tejszínt és a sót is hozzáadjuk, elkeverjük, majd a tűzre visszatéve átforraljuk.
  5. Vékonyan kiolajozott sütőpapírra öntjük a karamellt és hagyjuk kihűlni (kb. 20-40 perc, a kinti hőmérséklettől függően, de akár hűtőbe is tehetjük ;).
  6. A kihűlt karamellt kockára vágjuk.
  7. A tészta elkészítése: A sütőt 180 fokra kapcsoljuk, a tepsit sütőpapírral teljesen kibéleljük és vékonyan kivajazzuk (olvasztott vajjal).
  8. A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk: mikróban vagy gőz felett, kinek-kinek vérmérséklete szerint :)
  9. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, géppel alaposan kikeverjük.
  10. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és alaposan kikeverjük a masszát.
  11. Lisztet, sót is a masszához adjuk, kanállal egyneművé keverjük a tésztát.
  12. A kibélelt sütőformába öntjük a masszát, megszórjuk a karamell kockákkal.
  13. Előmelegített sütőbe toljuk, 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  14. A langyosra hűlt sütit már szelhetjük és élvezhetjük, ahogy nyúlik a karamell :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 19421
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Ajánló

Nem, nem szabad belegondolni mekkora kalóriabomba! Bátran koronázzuk meg egy kanál frissen felvert tejszínnel :) Mélyen tömény, minden édesség utáni sóvárgást kielégítő íz ez, egy kockácska bőven elég belőle. Gyakorlati tanács: 1. a karamellt öntsük vastagra és/vagy vágjuk nagyobbakra, hogy sütés közben ne szívódjon bele teljesen a tésztába vagy 2.  a karamell 1/4-ét ne süssük bele a sütibe, vágjuk kisebb kockákra és a megsült sütibe, a kis karamellkráterekbe helyezzünk egy-egy pici darabot. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mit is írjak... tejszínes karamella, csokoládé, brownie... az édes bűnbeesés! Sós karamellás brownie... maga a kárhozat. A sós és az édes összeolvadása, ahogy ellensúlyozzák, kiegészítik egymást, bizsergető ízek... tömény élvezet, életre-halálra. A lelked is eladnád érte! Süsd meg! Kóstold meg! Ne idegenkedj! Élvezd!

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...