Sós karamellás brownie
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
A karamellhez
-
12.7g cukor49 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g habtejszín11 kcal
A tésztához
-
10.8g étcsokoládé59 kcal
-
14.6g vaj105 kcal
-
25.5g cukor99 kcal
-
14g tojás18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.8g rizsliszt40 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.4 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 189 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1110.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.7 g
-
Cukor 342 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 131.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 1384 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 513 micro
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A karamellhez
- Karamell készítése: a 4 ek vajat felolvasztjuk, félretesszük.
- Egy teflonos edényt a tűzre teszünk, beleöntjük a kristálycukrot és karamellizáljuk. Ahogy olvadni kezd a cukor, mérsékeljük kissé a hőfokot (elektromos tűzhelyen 5-ös fokozat), átkeverjük, majd hagyjuk, hogy minden cukorszemcse elolvadjon és szép barna színt kapjon a folyadék.
- Az edényt a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat, elkeverjük.
- A tejszínt és a sót is hozzáadjuk, elkeverjük, majd a tűzre visszatéve átforraljuk.
- Vékonyan kiolajozott sütőpapírra öntjük a karamellt és hagyjuk kihűlni (kb. 20-40 perc, a kinti hőmérséklettől függően, de akár hűtőbe is tehetjük ;).
- A kihűlt karamellt kockára vágjuk.
- A tészta elkészítése: A sütőt 180 fokra kapcsoljuk, a tepsit sütőpapírral teljesen kibéleljük és vékonyan kivajazzuk (olvasztott vajjal).
- A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk: mikróban vagy gőz felett, kinek-kinek vérmérséklete szerint :)
- Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, géppel alaposan kikeverjük.
- Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és alaposan kikeverjük a masszát.
- Lisztet, sót is a masszához adjuk, kanállal egyneművé keverjük a tésztát.
- A kibélelt sütőformába öntjük a masszát, megszórjuk a karamell kockákkal.
- Előmelegített sütőbe toljuk, 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
- A langyosra hűlt sütit már szelhetjük és élvezhetjük, ahogy nyúlik a karamell :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x27
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 245
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 19421
- Feltöltés dátuma: 2013. március 09.
Ajánló
Nem, nem szabad belegondolni mekkora kalóriabomba! Bátran koronázzuk meg egy kanál frissen felvert tejszínnel :) Mélyen tömény, minden édesség utáni sóvárgást kielégítő íz ez, egy kockácska bőven elég belőle. Gyakorlati tanács: 1. a karamellt öntsük vastagra és/vagy vágjuk nagyobbakra, hogy sütés közben ne szívódjon bele teljesen a tésztába vagy 2. a karamell 1/4-ét ne süssük bele a sütibe, vágjuk kisebb kockákra és a megsült sütibe, a kis karamellkráterekbe helyezzünk egy-egy pici darabot. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mit is írjak... tejszínes karamella, csokoládé, brownie... az édes bűnbeesés! Sós karamellás brownie... maga a kárhozat. A sós és az édes összeolvadása, ahogy ellensúlyozzák, kiegészítik egymást, bizsergető ízek... tömény élvezet, életre-halálra. A lelked is eladnád érte! Süsd meg! Kóstold meg! Ne idegenkedj! Élvezd!