r
Nosalty Logó

Sós citromos-olívás csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Sós citromos-olívás csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 950 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fűszereket elkeverjük 1 ek olajjal. A húst mossuk, sáarazra töröljük, majd a fűszerekkel bekenjük, és kb. 2 órát hagyjuk pácolódni.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, a paprikát apró darabokra vágjuk. A sós citromot, vékony szeletekra vágjuk.
  3. A maradék olajat felforrosítjuk, a húst körbe megpirítjuk, majd kivesszük.
  4. A hagymát a visszamaradt zsiradékban megdinszteljük, felöntjük a levessel, és felfőzzük.
  5. Rátesszük a húsdarabokat, hozzáadjuk a parika darabokat és a sós citromot, lefedve kb. 60 percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk a zöld olívat, kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a durvára vágott korianderrel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2889
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy marokkói étel, amelyet tagine-ben készítenek. Nekem nincs taginem,  így egy egyszerű serpenyőben készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...