r
Nosalty Logó

Sörös rozskenyér tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Sörös rozskenyér tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
sörös
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 2122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6415.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    3542 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 2122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Elkészítés

Tang zhong

  1. A hideg vizet a liszttel csomómentesre keverjük.
  2. Kis lángon felforraljuk, kb. 1 perc alatt besűrítjük krémes állagúra, majd lehűtjük.

Tészta

  1. A sörben elkeverjük a melaszt, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk habosra.
  2. Az összes hozzávalót a tang zhonggal együtt kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztó programon dagasztjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztából lisztezett deszkán cipót hajtogatunk, és egy megfelelő, mély tetővel rendelkező edénybe tesszük (itt egy 4 l-es vastag falú teflon lábas), 25-30 percig újra kelesztjük.
  4. A sütőt közben előmelegítjük 220 fokra hőlégkeverésen, és lefedve 20 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és további 20 percig sütjük 200 fokon.
  5. A megsült kenyeret rácsra téve hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1800
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sörös rozskenyér tang zhonggal
Évi néni 1830 recept

Szerettem volna egy igazán barna kenyeret sütni, ezért használtam hozzá melaszt és a rozsliszteket. Jókora kenyér lett belőle, de mégis pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...