r
Nosalty Logó

Sonkás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sonkás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sütőedény előkészítéséhez

Összesen 1103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sütőedény előkészítéséhez

Összesen 4410 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sütőedény előkészítéséhez

Összesen 264 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    232 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3526.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1311 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    832 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 4410 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 264 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A sütőedény előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát 7 perc alatt bő, sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk kifőzzük, leszűrjük.
  2. A sonkát ledaráljuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a puha margarinnal kikeverjük, beleszórjuk a borsot, hozzáadjuk a tejfölt és belekeverjük a darált sonkát.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. A sonkás keveréket óvatosan elvegyítjük a tojáshabbal és beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
  6. A sütőedényt vastagon kikenjük margarinnal, beszórjuk zsemlemorzsával és belesimítjuk a sonkás masszával elkevert tésztát.
  7. Előmelegített sütőben 250 C°-on addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul (kb. 30 perc).
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1003
  • Tegnapi nézettség: 127
  • 7 napos nézettség: 716
  • Össznézettség: 409904
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 29.

Ajánló

Fejes salátát kínálhatunk mellé. Jól illik hozzá egy nagy pohár hideg sör.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos füstölésű parasztsonkát szoktunk főzni és mindig marad olyan része, amit már nem tudunk szépen szeletelni. Ez bekerül a mélyhűtőbe és 2-3 hét múlva sort keríthetünk ennek a finomságnak az elkészítésére.

Hozzávalók

A tésztához

A sütőedény előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...