Sonkás-tejfölös töltött burgonya
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
adrinagy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
138g tojás173 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
3g majonéz13 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
Összesen
740
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
10g majonéz54 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
2961
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
47.9g burgonya28 kcal
-
26.4g tojás33 kcal
-
9.6g tejföl19 kcal
-
4.8g sonka7 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.5g majonéz3 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g főzőtejszín1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
4.8g trappista sajt17 kcal
Összesen
142
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1553.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 628 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 297.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 505 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
740
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 207 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6215.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 1268 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1949 mg
-
Nátrium 2512 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1190 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2041 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 418 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 1590 mg
-
Retinol - A vitamin: 2019 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2511 micro
Összesen
2961
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
10 db tojás
-
2 dl tejföl
-
10 dkg sonka
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál mustár
-
2 teáskanál majonéz
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 csipet bazsalikom
-
fekete bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
- Először is odateszünk egy nagy lábasba vizet forrni. Eközben fogjuk a burgonyákat, és egy teljesen tiszta, új szivaccsal folyó, meleg víz alatt jól átmossuk őket. Majd beletesszük egy nagy tál langyos vízbe őket, hogy a maradék szennyeződés is leázzon róluk.
- Míg forr a víz, egy tálba beletesszük a tejfölt, felvágjuk a sonkát és fokhagymát (fokhagymanyomót is használhatunk), és ezeket is hozzátesszük. A mustár, majonéz és tejszín is belekerül a tejfölös-sonkás-fokhagymás töltelékbe, és jól összekeverjük. Majd 2-3 teáskanál vajat olvasztva (mikróban, bögrében) hozzáöntünk a töltelékhez, és összekeverjük.
- Ezután az oregánó kivételével az összes fűszert beletesszük többnyire ízlés szerint (a cayenne bors és szerecsendió intenzív íze miatt óvatosan bánjunk velük), és jól összekeverjük.
- A forrásban lévő, kissé sós vízbe tesszük a jól megtisztított burgonyákat, és ügyelve arra, hogy ne főjön szét, megfőzzük őket, majd leöntjük a forró vizet róluk, és hideg vízzel lehűtjük, hogy tudjunk velük tovább dolgozni.
- Hosszában elhelyezzük egy vágódeszkára a burgonyákat, majd a tetejüket levágjuk, és óvatosan kibelezzük őket egy kiskanállal. (Azért fontos figyelni arra, hogy ne főjön szét a krumpli, mert kibelezésnél könnyen szétrepedhet és szétmállhat.)
- Amikor sikerült az összes burgonyát kibelezni, egy kivajazott tepsibe helyezzük őket, majd a tölteléket belekanalazzuk a burgonyákba egy kis helyet hagyva a tetején, hogy tojást üssünk a töltelékre. Ezután reszelt sajtot szórunk a tetejére, és meghintjük egy kis oregánóval.
- Végezetül előmelegített sütőben alacsony lángon sütjük, amíg a sajt kissé barnára pirul. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8163
- Feltöltés dátuma: 2017. február 07.
Ajánló
A forrásban lévő vízhez szoktam tenni egy kis ételízesítőt, hogy adjon egy alap, kellemes ízt a burgonyának. Fogyasztásnál a krumpli héját lehúzhatod, de el is fogyaszthatod, ízlések és pofonok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
adrinagy
4 recept
A sajtot a tetejére tesszük, lehet füstölt sajt is, parmezán, illetve feta vagy kecskesajtot lehet a töltelékbe is szeletelni.