r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos rózsák

Lizinka_
Sonkás-sajtos rózsák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

497
Kalória
23.9g
Fehérje
27.9g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
28.2g
Víz
44.5g
Koleszterin
721.3mg
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1986 kcal
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 497 kcal
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7210.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    4554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1986 kcal
  • 21% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    810 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

  1. A kör alakú sonkaszeleteket, és a lapkasajtokat félbevágjuk. A leveles tésztát kigöngyöljük és keresztben 5 cm széles csíkokra vágjuk. A felcsíkozott tésztát visszatesszük a hűtőbe és onnan egyenként kivéve dolgozunk majd vele. Egy muffin sütőformába beleteszünk nyolc darab sütőpapírt.
  2. Egy méretes deszkára teszünk egy tésztacsíkot a hűtőből és megkenjük ketchuppal, úgy, hogy a csík alján 1 cm kimaradjon. A megkent részre fektetünk 3 db félbevágott sonkát, hogy a félkörök kicsit kilógjanak a tészta szélein. A sonkára helyezünk egymástól kicsit távolabb 2 db fél lapkasajtot úgy, hogy a sajt pontosan a tészta széléig érjen. Ezután a kimaradt 1 cm széles részt ráhajtjuk a sonka-sajt szeletkékre. A csíkot felgöngyöljük. A kis rózsákat beleültetjük a muffinpapírokba. Így járunk el a többi hűtőben várakozó tészta csíkkal is.
  3. A formát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és 40-45 perc alatt készre sütjük. A megsült rózsákat tálcára rendezzük és teljesen kihűtve tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...