r
Nosalty Logó

Sonkás rizzsel töltött sertéstekercs gombamártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Edit
Sonkás rizzsel töltött sertéstekercs gombamártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sertéstekercshez

A gombamártáshoz

754
Kalória
56.8g
Fehérje
24.9g
Szénhidrátok
46.1g
Zsír
277g
Víz
255.9g
Koleszterin
1.9g
Rost
3.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sertéstekercshez

A gombamártáshoz

Összesen 754 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sertéstekercshez

A gombamártáshoz

Összesen 4522 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sertéstekercshez

A gombamártáshoz

Összesen 176 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 754 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    341 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8667.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    3832 mg
  • Nátrium
    3396 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1662 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    1246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2450 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2950 micro
Összesen 4522 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A sertéstekercshez

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a sertésfűszerrel.
  2. A hagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, és 2 dkg vajon üvegesre pároljuk.
  3. A maradék vajat habosra keverjük a tojássárgájával, majd a kihűlt, párolt hagymával összekeverjük.
  4. A főtt rizst összekeverjük a kis kockákra vágott gépsonkával, petrezselyemzölddel és a hagymás, vajas masszával. Ezzel megtöltjük a hússzeleteket, feltekerjük, és baconszelettel betekerjük. Ha kell, fogpiszkálóval megtűzhetjük.
  5. Jénaiba sorban egymás mellé tesszük a hústekercseket. A megmaradt zsiradékot ráöntjük a húsra. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és pirosra sütjük. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük.
  6. A gombaszószhoz pici olajon megpároljuk a kis kockára vágott hagymát, hozzákeverjük a leszűrt, felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel megszórjuk. Kevés pirítás után 1- 2 ek liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Vidék Íze magazinban találtam ezt a receptet. Köszönet érte Czibókné Grábler Juditnak.  Külön köret nem kell hozzá,  mert a húsban  van elrejtve :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!