Sonkás rizzsel töltött sertéstekercs gombamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sertéstekercshez
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
20g rizs72 kcal
-
17g gépsonka23 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A gombamártáshoz
-
67g csiperkegomba14 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
Összesen
754
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sertéstekercshez
-
1200g sertés rövidkaraj1992 kcal
-
204g bacon802 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
120g rizs430 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A gombamártáshoz
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
4522
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sertéstekercshez
-
47.1g sertés rövidkaraj78 kcal
-
8g bacon31 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
4.7g rizs17 kcal
-
3.9g gépsonka5 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A gombamártáshoz
-
15.7g csiperkegomba3 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
7.9g főzőtejszín10 kcal
Összesen
176
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.8 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1444.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 277 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
754
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 341 g
Zsír
-
Összesen 276.6 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1536 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8667.7 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 451 mg
-
Kálcium 496 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 441 mg
-
Foszfor 3832 mg
-
Nátrium 3396 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1662 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 993 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 403 micro
-
K vitamin: 746 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 95 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 507 micro
-
Kolin: 1246 mg
-
Retinol - A vitamin: 787 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2450 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2950 micro
Összesen
4522
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A sertéstekercshez
-
12 szelet bacon
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db tojássárgája
-
10 dkg gépsonka
-
6 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
A gombamártáshoz
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1.5 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
A sertéstekercshez
- A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a sertésfűszerrel.
- A hagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, és 2 dkg vajon üvegesre pároljuk.
- A maradék vajat habosra keverjük a tojássárgájával, majd a kihűlt, párolt hagymával összekeverjük.
- A főtt rizst összekeverjük a kis kockákra vágott gépsonkával, petrezselyemzölddel és a hagymás, vajas masszával. Ezzel megtöltjük a hússzeleteket, feltekerjük, és baconszelettel betekerjük. Ha kell, fogpiszkálóval megtűzhetjük.
- Jénaiba sorban egymás mellé tesszük a hústekercseket. A megmaradt zsiradékot ráöntjük a húsra. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és pirosra sütjük. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük.
- A gombaszószhoz pici olajon megpároljuk a kis kockára vágott hagymát, hozzákeverjük a leszűrt, felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel megszórjuk. Kevés pirítás után 1- 2 ek liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12664
- Feltöltés dátuma: 2010. július 13.
Ajánló
Megjegyzés: Én friss gombával készítettem, így egy kicsit tovább tartott a gombamártás elkészítése. A tojásfehérjét egy kis lezárható műanyag edényben lefagyasztva később máshoz felhasználhatjuk. (Én a mascarpónés-diós cannolli-hoz szoktam felhasználni az így megmaradt tojásfehérjéket, mert abba csak fehérje kell, igaz nem 2, hanem 4.) Jó étvágyat hozzá !
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
A Vidék Íze magazinban találtam ezt a receptet. Köszönet érte Czibókné Grábler Juditnak. Külön köret nem kell hozzá, mert a húsban van elrejtve :).