r
Nosalty Logó

Sonkás rizzsel töltött sertéstekercs gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Sonkás rizzsel töltött sertéstekercs gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sertéstekercshez

A gombamártáshoz

Összesen 754 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sertéstekercshez

A gombamártáshoz

Összesen 4522 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sertéstekercshez

A gombamártáshoz

Összesen 176 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 754 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    341 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8667.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    3832 mg
  • Nátrium
    3396 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1662 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    1246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2450 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2950 micro
Összesen 4522 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A sertéstekercshez

A gombamártáshoz

Elkészítés

A sertéstekercshez

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a sertésfűszerrel.
  2. A hagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, és 2 dkg vajon üvegesre pároljuk.
  3. A maradék vajat habosra keverjük a tojássárgájával, majd a kihűlt, párolt hagymával összekeverjük.
  4. A főtt rizst összekeverjük a kis kockákra vágott gépsonkával, petrezselyemzölddel és a hagymás, vajas masszával. Ezzel megtöltjük a hússzeleteket, feltekerjük, és baconszelettel betekerjük. Ha kell, fogpiszkálóval megtűzhetjük.
  5. Jénaiba sorban egymás mellé tesszük a hústekercseket. A megmaradt zsiradékot ráöntjük a húsra. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és pirosra sütjük. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük.
  6. A gombaszószhoz pici olajon megpároljuk a kis kockára vágott hagymát, hozzákeverjük a leszűrt, felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel megszórjuk. Kevés pirítás után 1- 2 ek liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12664
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 13.

Ajánló

Megjegyzés: Én friss gombával készítettem, így egy kicsit tovább tartott a gombamártás elkészítése. A tojásfehérjét egy kis lezárható műanyag edényben lefagyasztva később máshoz felhasználhatjuk. (Én a mascarpónés-diós cannolli-hoz szoktam felhasználni az így megmaradt  tojásfehérjéket, mert abba csak fehérje kell, igaz nem 2, hanem 4.)  Jó étvágyat hozzá !  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Vidék Íze magazinban találtam ezt a receptet. Köszönet érte Czibókné Grábler Juditnak.  Külön köret nem kell hozzá,  mert a húsban  van elrejtve :).

Hozzávalók

A sertéstekercshez

A gombamártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...