Sonkás rakott tészta extra sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
AnitaSztaricsek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
83g farfalle309 kcal
-
50g pulykamellsonka55 kcal
-
42g tejföl83 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
8g cheddar sajt34 kcal
-
67g trappista sajt235 kcal
-
23g tömlős krémsajt42 kcal
-
50g tej28 kcal
-
33g víz0 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g metélőhagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
24 kcal
Összesen
970
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g farfalle1855 kcal
-
300g pulykamellsonka330 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
50g cheddar sajt202 kcal
-
400g trappista sajt1408 kcal
-
140g tömlős krémsajt252 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
28g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g metélőhagyma27 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
5802
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
18.9g farfalle70 kcal
-
11.4g pulykamellsonka12 kcal
-
9.5g tejföl19 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
1.9g cheddar sajt8 kcal
-
15.1g trappista sajt53 kcal
-
5.3g tömlős krémsajt10 kcal
-
11.4g tej6 kcal
-
7.6g víz0 kcal
-
3.8g margarin27 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.4g metélőhagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
6.8g lilahagyma2 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
219
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3572.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 646 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 2270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 154.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 491 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 910 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
970
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 259.1 g
Zsír
-
Összesen 319.8 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 689 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21433 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 411 mg
-
Kálcium 3877 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 491 mg
-
Foszfor 2982 mg
-
Nátrium 13619 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 925.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2943 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 1039 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1489 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 2488 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5458 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2907 micro
Összesen
5802
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 811.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg pulykamellsonka
-
2 ek finomliszt
-
50 g cheddar sajt
-
140 g tömlős krémsajt
-
3 dl tej
-
2 dl víz
-
100 g margarin
-
1 csokor petrezselyem
-
4 tk só
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor metélőhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db lilahagyma
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Forraljunk fel legalább 2 liter vizet ( 3 kiskanál sóval és 2 evőkanál olajjal). Válasszunk ki egy kényelmesen közepesen nagy lábast, amiben az összevágott lila hagymát fél dl vízzel és egy kis olajjal elkezdünk párolni (így biztosan nem ég oda). Közben az összevágott sonkát adjuk hozzá, majd a sót és a borsot.
- 15 perc eltelte után adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát, metélőhagymát, petrezselymet, közben a tejfölt, a tejet és a kis lisztet keverjük össze egy kis vízzel, majd öntsük rá a sonkára, és dobáljuk bele a margarint is. Közben a felforralt vízhez adjuk össze a zacskó masnis tésztát, majd kb. 10-12 percig főzzük. A lényeg, hogy ne főzzük szét, és kicsit maradjon kemény.
- Miután kezd besűrűsödni, a sajtokat keverjük hozzá a sonkás tejfölös finomsághoz, és egy 10-12 percig lassú tűzön főzzük.
- Készítsünk elő egy méretes tepsit, öntsük bele a tésztát, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az elkészült sonkás extra sajtos "szószt", belekeverve a tészták közé. Reszeljünk rá finom trappista sajtot, és irány a sütő, ameddig a teteje megpirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4782
- Feltöltés dátuma: 2020. május 04.
Ajánló
Miután elkészült friss petrezselymet tegyünk a tetejére.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
AnitaSztaricsek
26 recept
Személy szerint imádom a krémesen lágy extra duplán sajtos tésztát. Sokan jelezték felém, hogy osszam meg ezt a remek általam kitalált receptet, amiből egy nagy tepsi is 2 órán keresztül marad "életben".