r
Nosalty Logó

Sonkás rakott tészta extra sajttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
AnitaSztaricsek
Sonkás rakott tészta extra sajttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

970
Kalória
43.2g
Fehérje
76.9g
Szénhidrátok
53.3g
Zsír
154.3g
Víz
114.8g
Koleszterin
3.9g
Rost
7.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 970 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5802 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3572.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 970 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    259.1 g

Zsír

  • Összesen
    319.8 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21433 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    3877 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    13619 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    925.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2943 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    1039 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1489 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5458 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2907 micro
Összesen 5802 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. Forraljunk fel legalább 2 liter vizet ( 3 kiskanál sóval és 2 evőkanál olajjal). Válasszunk ki egy kényelmesen közepesen nagy lábast, amiben az összevágott lila hagymát fél dl vízzel és egy kis olajjal elkezdünk párolni (így biztosan nem ég oda). Közben az összevágott sonkát adjuk hozzá, majd a sót és a borsot.
  2. 15 perc eltelte után adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát, metélőhagymát, petrezselymet, közben a tejfölt, a tejet és a kis lisztet keverjük össze egy kis vízzel, majd öntsük rá a sonkára, és dobáljuk bele a margarint is. Közben a felforralt vízhez adjuk össze a zacskó masnis tésztát, majd kb. 10-12 percig főzzük. A lényeg, hogy ne főzzük szét, és kicsit maradjon kemény.
  3. Miután kezd besűrűsödni, a sajtokat keverjük hozzá a sonkás tejfölös finomsághoz, és egy 10-12 percig lassú tűzön főzzük.
  4. Készítsünk elő egy méretes tepsit, öntsük bele a tésztát, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az elkészült sonkás extra sajtos "szószt", belekeverve a tészták közé. Reszeljünk rá finom trappista sajtot, és irány a sütő, ameddig a teteje megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Személy szerint imádom a krémesen lágy extra duplán sajtos tésztát. Sokan jelezték felém, hogy osszam meg ezt a remek általam kitalált receptet, amiből egy nagy tepsi is 2 órán keresztül marad "életben". 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!