Sonkás-olívabogyós saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
128g római saláta20 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
33g olajbogyó38 kcal
Összesen
211
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
255g római saláta41 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
200g gépsonka276 kcal
-
66g olajbogyó77 kcal
Összesen
423
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
35.4g római saláta6 kcal
-
27.7g kígyóuborka4 kcal
-
27.7g gépsonka38 kcal
-
9.2g olajbogyó11 kcal
Összesen
59
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1534.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 1354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 232.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 6372 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2962 micro
Összesen
211
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3069.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 2708 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 464.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1066 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 278 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 12745 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5923 micro
Összesen
423
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1768 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 822 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
-
0.5 közepes db kígyóuborka
-
20 dkg gépsonka
-
22 db olajbogyó
Elkészítés
- A salátát falatnyi darabokra vágjuk, két tányéron elosztjuk.
- Az uborkát felkockázzuk, a salátalevelekre szórjuk.
- A sonkát felvágjuk tetszőleges darabokra, és a két tányér között - igazságosan! - elosztjuk.
- Az olívabogyókat 4-4 cikkre vágjuk, és a saláta tetejére szórjuk.
- Azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7247
- Feltöltés dátuma: 2016. április 13.
Ajánló
Szósszal és krutonnal tovább gazdagítható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyorsan összedobható saláta. A naponta ötször étkezők ebédjeként vagy vacsijaként ideális.