r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kovex
Sonkás-gombás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1003 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3009 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 217 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3845.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    3071 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1003 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11537.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    9212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 3009 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1454 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagot összegyúrjuk, megdagasztjuk, majd kelesztjük (én kenyérsütőgépbe szoktam tenni).
  2. Amíg kel a tészta, összevágjuk a sonkát, gombát, szalámit megreszeljük a sajtot.
  3. Amikor a tészta megkelt, 3 egyforma részre osztjuk, és egyesével vékony kerek formára nyújtjuk .
  4. A tésztát rátesszük a pizzaformára, paradicsompürével megkenjük,megszórjuk oreganóval, rátesszük a sonkát, szalámiszeleteket, gombát, majd a tetejére a reszelt sajtot szórunk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16413
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen nem volt  még pizzéria Magyarországon. Amikor vendégségben voltunk, több helyen sütöttek "pizzát", de nem szerettem, mert vastag volt a tésztája, és a feltét ugyanolyan vastag volt, mint a tészta, nem beszélve arról, hogy cuppogott a ketchuptól. Aztán eljutottam Olaszországba és rájöttem, hogy a pizza jó. Vékony a tésztája, nem kell vastagon ráhalmozni a feltétet. Egyszerű kenyértészta, kevés feltéttel, ez a titka. Ha a pizzát kicsit pikánssá akarjuk tenni, szórjunk rá egy kevéske márványsajtot, ezt olasz barátaimtól tanultam, érdemes kipróbálni.  

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...