Sonkás-gombás pizza
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
kovex
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
187g finomliszt679 kcal
-
120g víz0 kcal
-
5g só0 kcal
-
8 kcal
-
24 kcal
A feltéthez
-
50g gépsonka69 kcal
-
21g gomba5 kcal
-
17g paprikás szalámi82 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
19 kcal
Összesen
1003
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
560g finomliszt2038 kcal
-
360g víz0 kcal
-
16g só0 kcal
-
23 kcal
-
71 kcal
A feltéthez
-
150g gépsonka207 kcal
-
64g gomba14 kcal
-
50g paprikás szalámi247 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
57 kcal
Összesen
3009
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
40.4g finomliszt147 kcal
-
26g víz0 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
A feltéthez
-
10.8g gépsonka15 kcal
-
4.6g gomba1 kcal
-
3.6g paprikás szalámi18 kcal
-
7.2g sajt25 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5.1g sűrített paradicsom4 kcal
Összesen
217
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3845.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 3071 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 193.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6712 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
1003
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.9 g
Zsír
-
Összesen 70.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11537.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 778 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1121 mg
-
Nátrium 9212 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 581.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 660 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
3009
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 833.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1454 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
560 g finomliszt
-
360 ml víz
-
2.3 tk só
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 ek napraforgó olaj
A feltéthez
-
15 dkg gépsonka
-
2 közepes db gomba
-
5 dkg paprikás szalámi
-
10 dkg sajt
-
oregánó ízlés szerint
-
70 g sűrített paradicsom
Elkészítés
A tésztához
- A tészta alapanyagot összegyúrjuk, megdagasztjuk, majd kelesztjük (én kenyérsütőgépbe szoktam tenni).
- Amíg kel a tészta, összevágjuk a sonkát, gombát, szalámit megreszeljük a sajtot.
- Amikor a tészta megkelt, 3 egyforma részre osztjuk, és egyesével vékony kerek formára nyújtjuk .
- A tésztát rátesszük a pizzaformára, paradicsompürével megkenjük,megszórjuk oreganóval, rátesszük a sonkát, szalámiszeleteket, gombát, majd a tetejére a reszelt sajtot szórunk.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 16413
- Feltöltés dátuma: 2012. január 02.
Ajánló
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
kovex
32 recept
Régen nem volt még pizzéria Magyarországon. Amikor vendégségben voltunk, több helyen sütöttek "pizzát", de nem szerettem, mert vastag volt a tésztája, és a feltét ugyanolyan vastag volt, mint a tészta, nem beszélve arról, hogy cuppogott a ketchuptól. Aztán eljutottam Olaszországba és rájöttem, hogy a pizza jó. Vékony a tésztája, nem kell vastagon ráhalmozni a feltétet. Egyszerű kenyértészta, kevés feltéttel, ez a titka. Ha a pizzát kicsit pikánssá akarjuk tenni, szórjunk rá egy kevéske márványsajtot, ezt olasz barátaimtól tanultam, érdemes kipróbálni.