r
Nosalty Logó

Sonkás-brokkolis rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sonkás-brokkolis rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2435 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2152 micro
Összesen 609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6302.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    4065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    557 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    621 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2214 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8610 micro
Összesen 2435 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit, tésztát megfőzzük. Persze külön-külön.:)
  2. A hagymát felaprítjuk, feltesszük egy kis olajban pirítani.
  3. Közben a sonkát csíkokra vágjuk, mikor kicsit fonnyad a hagyma, hozzáadjuk, és összesütjük, kb 8-10 percig kevergetjük, hogy ne égjen meg.
  4. Ha megfelelő a hagyma és sonka, hozzátesszük a krémsajtot, kevergetjük. Amint elolvadt, lekapcsolhatjuk a gázt, és hozzáadhatjuk a kefirt. Egy nagy doboznak a felét kb, de ízlés kérdése.
  5. Összekeverjük a tésztát a sonkás szósszal, majd egy jénaiba merjük a megfőtt brokkolit, rátesszük a tésztát, és elkeverjük.
  6. Tetejére sajtot reszelünk, és megpirítjuk sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x18x8
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4308
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Ajánló

Ha nincs ötlet vacsira, ez jó lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt láttam egy besameles brokkoli receptet, ahol a hozzászólásokban valaki említette, hogy tésztával szokta dúsítani. Besamelt nem akartam csinálni, így egyszerűsítettem a tömlős sajt+ kefir keverékére, és bejött! Én sonkás krémsajtot használtam, szerintem az jót tett neki. A tészta pedig tényleg jó bele, igaz, így nem rakott brokkolim lett, hanem rakott tésztám, de nagyon finom, pedig nem vagyunk nagy brokkoli evők.:) Én csökkentett ch tartalmú tésztával készítettem, így diétába belefér szerintem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...