Sonka és spárga leveles tésztaágyon
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
33g főtt sonka47 kcal
-
67g zöldspárga9 kcal
-
92g leveles tészta340 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
100g főtt sonka140 kcal
-
200g zöldspárga28 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
13.5g főtt sonka19 kcal
-
27g zöldspárga4 kcal
-
37.2g leveles tészta138 kcal
-
22.3g tojás28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 575 micro
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 85.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1327.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 759 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 241.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1724 micro
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Elkészítés
- A leveles tésztát a tepsibe fektetjük - sütőpapír kerülhet alá, de nem feltétlenül kell, teflon falú tepsiben nem ég le. Arra ügyeljünk, hogy egy kis peremet hajtsunk a tésztának, hogy megtartsa a rákerülő hozzávalókat.
- A tetejét megkenjük kis tejjel, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük. Ha már pirosodik a széle, kivehetjük.
- Míg a tészta sül, a sonkát vagy bacont felszeleteljük, és egy kicsit megpirítjuk.
- A spárgát alaposan megmossuk, ügyelve a fejére, és 5-6 perc alatt sós vízben roppanósra főzzük, majd 2 centis darabokra vágjuk. A fejét hagyjuk egyben.
- A tojások fehérjét óvatosan szétválasztjuk a sárgájától, és egy kicsit felverjük, hogy könnyebb legyen eloszlatni majd a tésztán.
- A tésztát kivesszük a sütőből, és ráöntjük a tojásfehérjét.
- Elegyengetjük rajta a sonkát/bacont és a spárgát, sózzuk, borsozzuk, és 15 perce visszatesszük a 180 fokos sütőbe.
- Ha a tojásfehérje láthatóan megsült (kifehéredett), akkor óvatosan ráültetjük a tojássárgákat (vagy kicsit hagyjuk, hogy szétfolyjon), picit még borsozzuk, és 5 percre visszatesszük, amíg meg nem szilárdult. Ez utóbbi lépés ízlésfüggő, aki szereti a sárgáját kicsit lágyabban, az kevesebb ideig süsse.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Életem első spárgaélményét ennek az ételnek köszönhetem, és azóta "úgy maradtam", szóval nagyon bejött. Egy régi Nők Lapja Konyhában találtam az alapját. Amúgy mással is készíthető, spárga helyett gombával, sonka helyett sajttal, a lényeg a tészta alap. Könnyű tavaszi-nyári vacsorának spárgaszezonban kiváló, nem fekszi meg a gyomrot, de cserébe isteni fincsi.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!