r
Nosalty Logó

Somlói WhiteMagic konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói WhiteMagic konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vanília krémhez

A csokis öntethez

Az összeállításhoz

Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vanília krémhez

A csokis öntethez

Az összeállításhoz

Összesen 4770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vanília krémhez

A csokis öntethez

Az összeállításhoz

Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    223.9 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6695.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2422 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2498 micro
Összesen 4770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vanília krémhez

A csokis öntethez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A mazsolát annyi rumba tesszük, amennyi ellepi. Addig áztatjuk, amíg a többi hozzávalókat elkészítjük.
  2. A piskóta elkészítése: a tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük robotgéppel.
  3. A tojássárgákat is felverjük, ha kivilágosodíik, akkor a jó.
  4. A felvert tojássárgákat a felvert tojásfehérjéhez keverjük óvatosan, hogy a fehérje ne nagyon törjön!
  5. A lisztet és a keményítőt összekeverjük, majd átszitálva lassan a tojásokhoz adagoljuk, közben óvatosan kavargatjuk.
  6. Akkora tepsibe öntjük, hogy ujjnyi vastag legyen a massza.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  8. Rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kb 1,5×1,5cm nagyságú kockákra vágjuk.
  9. A vaníliakrém elkészítéséhez a tojássárgákat a cukorral, liszttel és egy kicsike tejjel simára keverjük (vagy akinek van, fix-mix-ben simára rázzuk).
  10. A maradék tejet feltesszük főni, és ha forr, akkor merünk belőle az előbb simára kevert öntethez, hogy az egy kicsit fellangyosodjon, és így lassan hozzáöntjük a forró tejhez, és ismét felforraljuk, ekkor besűrűsödik.
  11. A tojásfehérjéket habosra felverjük robotgéppel, és a forró krémhez lazán hozzákeverjük. Ezután hozzákeverjük a két csomag vaníliás cukrot. Félretesszük hűlni.
  12. A csokoládés somlóiöntet elkészítése: a vizet és a tejet összeöntjük, és ebből egy kis részhez hozzákeverjük az összes többi hozzávalót, hogy sima legyen. Akinek van, ezt is a legjobb fix-mix-szel összerázni.
  13. A maradék vizes tejet feltesszük főni, és ha forr, hozzáadjuk a csokis folyékony masszánkat. Ezt is felforraljuk, és ha felforrt, akkor kész, és lehűtjük.
  14. Ha a hozzávalókkal készen vagyunk és kihűltek, akkor egy mély tálba rétegezzük azokat a következőképpen: a piskótakockákkal kezdjük, alulra szórjuk, és rá vaníliakrémet teszünk, erre jöhet egy kis mazsola, majd a csokiszósz. Ezt a rétegezést még kétszer (vagy a tál nagyságától függően) megismételjük, hogy felülre csokiszósz kerüljön.
  15. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy jól kihűljön.
  16. A habszifonban a tejszínhabból és a porcukorból habot készítünk.
  17. A kihűlt somlóit kis tálkákba szedjük, és tejszínhabot fújunk a tetejére. Díszítésként csokidarát szórhatunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17729
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Ajánló

Ebédnél húsos ételek után desszertnek nagyon illik. Mi gyakran esszük délután magában is...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízbomba! Majdnem tökéletes recept édessségkedvelőknek. Az egyetlen probléma vele, hogy túl sűrűn kell készíteni! :D Kezdteben úgy készítettük, hogy külön voltak a hűtőben a hozzávalók, és akkor tettük össze, amikor ettük. De ezen változtattunk, mert ha összetesszük az egészet, és együtt hűtjük le, így összeérnek az ízek, és a tészta is magába szívja a szószokat. Mi így még jobban szeretjük.

Hozzávalók

A piskótához

A vanília krémhez

A csokis öntethez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...