Somlói WhiteMagic konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
14 kcal
A vanília krémhez
-
125g tej70 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10 kcal
A csokis öntethez
Az összeállításhoz
-
6g mazsola19 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
34 kcal
Összesen
595
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
114 kcal
A vanília krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A csokis öntethez
Az összeállításhoz
-
50g mazsola150 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
50g csokoládédara273 kcal
Összesen
4770
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
9.4g tojás12 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
A vanília krémhez
-
28.5g tej16 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A csokis öntethez
-
14.3g víz0 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
1.3g csokoládés pudingpor5 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
-
1.4g mazsola4 kcal
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
1.4g csokoládédara8 kcal
Összesen
135
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 144.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
595
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.1 g
Zsír
-
Összesen 223.9 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6695.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 2422 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 1904 mg
-
Nátrium 1640 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1157.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1891 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 489 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 1518 mg
-
Retinol - A vitamin: 1870 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2498 micro
Összesen
4770
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
4 púpozott ek finomliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
A vanília krémhez
-
1 l tej
-
4 púpozott ek finomliszt
-
4 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
A csokis öntethez
-
0.5 l víz
-
0.5 l tej
-
5 ek cukor
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
Az összeállításhoz
-
4 dl habtejszín
-
1 teáskanál porcukor
Elkészítés
A piskótához
- A mazsolát annyi rumba tesszük, amennyi ellepi. Addig áztatjuk, amíg a többi hozzávalókat elkészítjük.
- A piskóta elkészítése: a tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük robotgéppel.
- A tojássárgákat is felverjük, ha kivilágosodíik, akkor a jó.
- A felvert tojássárgákat a felvert tojásfehérjéhez keverjük óvatosan, hogy a fehérje ne nagyon törjön!
- A lisztet és a keményítőt összekeverjük, majd átszitálva lassan a tojásokhoz adagoljuk, közben óvatosan kavargatjuk.
- Akkora tepsibe öntjük, hogy ujjnyi vastag legyen a massza.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kb 1,5×1,5cm nagyságú kockákra vágjuk.
- A vaníliakrém elkészítéséhez a tojássárgákat a cukorral, liszttel és egy kicsike tejjel simára keverjük (vagy akinek van, fix-mix-ben simára rázzuk).
- A maradék tejet feltesszük főni, és ha forr, akkor merünk belőle az előbb simára kevert öntethez, hogy az egy kicsit fellangyosodjon, és így lassan hozzáöntjük a forró tejhez, és ismét felforraljuk, ekkor besűrűsödik.
- A tojásfehérjéket habosra felverjük robotgéppel, és a forró krémhez lazán hozzákeverjük. Ezután hozzákeverjük a két csomag vaníliás cukrot. Félretesszük hűlni.
- A csokoládés somlóiöntet elkészítése: a vizet és a tejet összeöntjük, és ebből egy kis részhez hozzákeverjük az összes többi hozzávalót, hogy sima legyen. Akinek van, ezt is a legjobb fix-mix-szel összerázni.
- A maradék vizes tejet feltesszük főni, és ha forr, hozzáadjuk a csokis folyékony masszánkat. Ezt is felforraljuk, és ha felforrt, akkor kész, és lehűtjük.
- Ha a hozzávalókkal készen vagyunk és kihűltek, akkor egy mély tálba rétegezzük azokat a következőképpen: a piskótakockákkal kezdjük, alulra szórjuk, és rá vaníliakrémet teszünk, erre jöhet egy kis mazsola, majd a csokiszósz. Ezt a rétegezést még kétszer (vagy a tál nagyságától függően) megismételjük, hogy felülre csokiszósz kerüljön.
- Hűtőbe tesszük pár órára, hogy jól kihűljön.
- A habszifonban a tejszínhabból és a porcukorból habot készítünk.
- A kihűlt somlóit kis tálkákba szedjük, és tejszínhabot fújunk a tetejére. Díszítésként csokidarát szórhatunk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17729
- Feltöltés dátuma: 2012. április 21.
Ajánló
Ebédnél húsos ételek után desszertnek nagyon illik. Mi gyakran esszük délután magában is...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ízbomba! Majdnem tökéletes recept édessségkedvelőknek. Az egyetlen probléma vele, hogy túl sűrűn kell készíteni! :D Kezdteben úgy készítettük, hogy külön voltak a hűtőben a hozzávalók, és akkor tettük össze, amikor ettük. De ezen változtattunk, mert ha összetesszük az egészet, és együtt hűtjük le, így összeérnek az ízek, és a tészta is magába szívja a szószokat. Mi így még jobban szeretjük.