r
Nosalty Logó

Somlói galuska 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói galuska 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sima piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A sziruphoz és a szóráshoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 1068 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sima piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A sziruphoz és a szóráshoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 8531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sima piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A sziruphoz és a szóráshoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 1068 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    284.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    2923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7299.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1097 mg
  • Foszfor
    3441 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1429.5 g
  • Cukor
    1013 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    2508.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1723 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    641 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    2297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1710 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3742 micro
Összesen 8531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A sima piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A sziruphoz és a szóráshoz

Az öntethez és a tetejére

Elkészítés

A sima piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukor 1/3ával felverjük a sárgáját, a többivel a fehérjét. Összeöntjük, és hozzászitáljuk a lisztet, a lisztes diót, a lisztes kakaóport, persze külön-külön.
  2. Egy lap egy fél gáztepsinyi lesz, laponként 12-15 perc alatt megsütjük, félretesszük hűlni.
  3. Az öntethez a a pudingport elkeverjük egy kis vízzel és cukorral, majd a maradék cukrot és vízet feltesszük főni.
  4. A kakaóport annyi vízzel elkeverjük, hogy tejföl sűrűségű legyen.
  5. Ha felforr a víz, hozzáöntjük a pudingport, besűrítjük, majd hozzáöntjük a kakaóporhoz, elkeverjük, és folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön.
  6. A szirupoz a vizet a cukorral felforraljuk, és félretesszük.
  7. A krémhez a cukor 2/3-át felverjük a fehérjével.
  8. A pudingport elkeverjük egy kis vízzel, cukorral és a tojások sárgájával, majd a többi vizet és cukrot feltesszük forrni. Hozzáreszeljük a narancs- és citromhéjat.
  9. A piskótalapokat addig előkészítjük. Az elsőt beletesszük egy magas falú tepsibe, meglocsoljuk sziruppal.
  10. Ha felforrt a víz, beleöntjük a pudingport, majd besűrítjük, és hozzáöntjük a fehérjehabhoz, majd habverővel gyorsan simára keverjük.
  11. Az 1/3-át rásimítjuk a piskótára, megszórjuk a dió 1/3-ával és a mazsola felével.
  12. Jön a következő lap, ezt is meglocsoljuk sziruppal, krém 1/3-a, mazsola másik fele, dió 1/3-a, majd az utolsó lap: szirup, krém, dió.
  13. 2-3 órát hagyjuk hűlni.
  14. Fagyiskanállal 3 gombócot egy tálkába teszünk, egy kis merőkanál öntet jön rá, majd tejszínhab.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 165
  • Össznézettség: 114806
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Ajánló

A vendégek biztos értékelik majd:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Otthon még egyszer sem csináltam somlóit, úgy éreztem eljött az ideje. Ez elég nagy mennyiség, de szerintem nem érdemes sokkal kevesebbet csinálni, mert ahhoz elég macerás. Szerintem 10 embernek is elég, bár mi 4-en 2 nap alatt eltüntettük:).

Hozzávalók

A sima piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A sziruphoz és a szóráshoz

Az öntethez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...