r
Nosalty Logó

Sokmagvas teljes kiőrlésű kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ÍZcsiklandozó
Sokmagvas teljes kiőrlésű kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5319.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 1879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízhez adjuk a friss élesztőt, 1 kk cukrot és felfuttatjuk. Keverőtálba öntjük a tészta hozzávalóit, és alaposan kidagasztjuk. Lágy, ragacsos, de szinte hólyagos masszát kell kapnunk. Finoman meghintjük liszttel, és lefedve langyos, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük (kb.: 45 perc)
  2. Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, és alaposan átgyúrjuk, dagasztjuk kézzel. Érezni fogjuk, ahogy a levegőbuborékok szinte pattognak a tenyerünk alatt.
  3. Ezután éles késsel nyolc egyenlő részre vágjuk, és mindegyiket szép gömbölydedre formázzuk. Egyenként kinyújtjuk 2-3 mm vastag egyenlő szárú háromszög alakra, majd a keskenyebb oldalánál fogva szépen feltekerjük, ügyeskedve közben, hogy bal kezünkkel a szemközti tésztacsücsköt végig óvatosan húzzuk. Így szép feszesen tudjuk majd formázni a kifliket, a tészta pedig rugalmasságánál fogva nem ugrik vissza.
  4. Amikor feltekertük mind a 8 kiflit, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket úgy, hogy patkó alakban meghajtjuk a két végét. Tojásfehérjével (de akár vízzel is lehet) lekenjük a tetejüket, megszórjuk a magvakkal és a zabpehellyel, majd hagyjuk kelni fél órát.
  5. A sütőt ezalatt felmelegítjük 200 fokra, az aljába pedig egy tepsiben vizet teszünk, amitől gőz keletkezik a sütőtérben. A tepsit a forró sütőbe tolva a kifliket 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácson hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1719
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokmagvas teljes kiőrlésű kifli
ÍZcsiklandozó 12 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...