Sokmagvas sütőtök-cipó
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
CulinaRita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
415
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1662
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 770.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 350 micro
-
β-karotin 1782 micro
-
β-crypt 1459 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
415
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.2 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3082.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 547 mg
-
Foszfor 1616 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 210.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1067 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 1401 micro
-
β-karotin 7127 micro
-
β-crypt 5836 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 783 micro
Összesen
1662
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 178 micro
-
β-karotin 908 micro
-
β-crypt 743 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 180 fokon előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 40 perc alatt megsütjük a tököt. A sütőt hagyjuk bekapcsolva.
- 3 szelet tökről eltávolítjuk a héját, és egy nagy tálban villával összetörjük a rostos részt. Hozzáadjuk a tojást, a vegyes aprómagot, a zablisztet, az olvasztott vajat, és felöntjük annyi tejjel, hogy egy könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk. Inkább fokozatos legyen a tej adagolása, mint más összetevővel kelljen kompenzálni. Picit sózzuk.
- Egy viszonylag magas, sütőpapírral kibélelt formában (15x10cm-es), 60 perc alatt megsütjük. 30 és 45 percnél tűpróbával ellenőrizzük az állagát. Addig kell sütni, amíg már nem tapad a tészta a tűre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 865
- Feltöltés dátuma: 2015. november 28.
Ajánló
A sütőtöktől soha nem lesz túl száraz, sőt sokáig friss marad a tészta, de fogyasztás előtt érdemes megvárni, amíg kihűl. Mivel cukrot nem adtam hozzá, így a minimális édes ízt a tök természetes cukor tartalma adja. Sajttal és paprikával isteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
CulinaRita
49 recept
A Theo nevű konyhai kisegítőmtől tudományosan eltanulva alapvetően szimatolgatom az alapanyagaimat. Imádom a színeiket, a formáikat és jár az agyam, hogy mit mivel összekeverve, fűszerezve, megsütve, milyen eredményt kaphatok. Egy ilyen folyamat ötlete a sokmagvas sütőtök cipó is. Amikor tököt sütök, a nyakát úgy 1cm-es korongokra szelem addig, amíg az üreges részhez érek és csak a pocakját vágom fel a hagyományos cikkelyes módon.