r
Nosalty Logó

Sokmagvas sütőtök-cipó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CulinaRita
Sokmagvas sütőtök-cipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1782 micro
  • β-crypt
    1459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 415 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7127 micro
  • β-crypt
    5836 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 1662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    743 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 180 fokon előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 40 perc alatt megsütjük a tököt. A sütőt hagyjuk bekapcsolva.
  2. 3 szelet tökről eltávolítjuk a héját, és egy nagy tálban villával összetörjük a rostos részt. Hozzáadjuk a tojást, a vegyes aprómagot, a zablisztet, az olvasztott vajat, és felöntjük annyi tejjel, hogy egy könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk. Inkább fokozatos legyen a tej adagolása, mint más összetevővel kelljen kompenzálni. Picit sózzuk.
  3. Egy viszonylag magas, sütőpapírral kibélelt formában (15x10cm-es), 60 perc alatt megsütjük. 30 és 45 percnél tűpróbával ellenőrizzük az állagát. Addig kell sütni, amíg már nem tapad a tészta a tűre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 865
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 28.

Ajánló

A sütőtöktől soha nem lesz túl száraz, sőt sokáig friss marad a tészta, de fogyasztás előtt érdemes megvárni, amíg kihűl. Mivel cukrot nem adtam hozzá, így a minimális édes ízt a tök természetes cukor tartalma adja. Sajttal és paprikával isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokmagvas sütőtök-cipó
CulinaRita 49 recept

A Theo nevű konyhai kisegítőmtől tudományosan eltanulva alapvetően szimatolgatom az alapanyagaimat. Imádom a színeiket, a formáikat és jár az agyam, hogy mit mivel összekeverve, fűszerezve, megsütve, milyen eredményt kaphatok. Egy ilyen folyamat ötlete a sokmagvas sütőtök cipó is. Amikor tököt sütök, a nyakát úgy 1cm-es korongokra szelem addig, amíg az üreges részhez érek és csak a pocakját vágom fel a hagyományos cikkelyes módon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...