r
Nosalty Logó

Sóágyon sült sertésnyak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Sóágyon sült sertésnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2790 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16953.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    16302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    173 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 465 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101721.9 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2850 mg
  • Nátrium
    97810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2790 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5812.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    5589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, elosztjuk rá a sót, egy akkora ágyat formázunk, hogy a hús éppen elférjen rajt.
  2. A húst mossuk, szárazra itatjuk. Borssal, fűszerpaprikával, rozmaringgal és kakukkfűvel megszórjuk, jól belemasszírozzuk.
  3. A húst a sóra fektetjük, betoljuk a 140 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 150-180 percig sütjük.
  4. Kivesszük, szeletekre vágjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9075
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vékonyan felszeletelve hidegen is nagyon finom. A sót felhasználhatjuk húsokhoz fűszersóként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...