Sóágyon sült rozmaringos csirke
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.5 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129913.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 129354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 155 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.5 g
Zsír
-
Összesen 111.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389739.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1021 mg
-
Nátrium 388061 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 465 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19189.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 19107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- 1 kg sót öntsünk egy tepsibe.
- A csirkét dörzsöljük be az olaj, zúzott fokhagyma és rozmaring keverékével, majd sózzuk meg, de csak ott, ahol nem érintkezik a sóval, a tetejét.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 percig süssük, amíg szép pirult színe nem lesz.
- Ha egyben sütjük a csirkét, akkor kb. 1 és negyed óráig süssük (csirke méretétől függ), és a hasüregébe tehetünk még egy fél citromot is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 401
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 59438
- Feltöltés dátuma: 2014. február 11.
Ajánló
Én nagyon szeretem a rozmaringot, és most volt itthon friss, azért azt használtam, de tetszés szerint bármivel fűszerezhető, akár készen kapható fűszerkeverékkel is ízesíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A sóágyon sütés egy konyhatechnológiai eljárás, mely során a só nem fűszer szerepét tölti be, hanem annak hatására különlegesen sül a hús. Ugyanis magába szívja a csirkéből kisülő nedvességet, és hőtartó is, ezáltal a csirke száraz forróságban sül, hasonlóan a kemencéhez. A végeredmény pedig finom, ropogósra sült csirke, ami belül omlós marad, nem szárad ki (a csontot könnyedén ki tudtam húzni a combból). Tehát nem kell félni, nem lesz túl sós a csirke, sőt érdemes azért fűszerezni, megsózni is. Azoknak ajánlom, akik úgy szeretik a csirkét, ha a bőre finom ropogósra sül. :) Egyszerű módszer, és még a mosogatást is megkönnyíti, mert a végén a „koszos” sót egyben ki lehet szedni a tepsiből. :) Egyben egy egész csirkét is süthetünk, csak akkor kb. 1 és negyed óráig süssük (csirke méretétől függ), és a hasüregébe tehetünk még egy fél citromot is. Mi ketten nem eszünk meg egy egész csirkét, és nem igazán vagyunk oda az aprólékért, ezért én csak a javát sütöm meg, a többiből pedig húsleves készül. :)