r
Nosalty Logó

Sóágyon sült rozmaringos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Audrey
Sóágyon sült rozmaringos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1563 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129913.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    129354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 521 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389739.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    388061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    465 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1563 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19189.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    19107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 kg sót öntsünk egy tepsibe.
  2. A csirkét dörzsöljük be az olaj, zúzott fokhagyma és rozmaring keverékével, majd sózzuk meg, de csak ott, ahol nem érintkezik a sóval, a tetejét.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 percig süssük, amíg szép pirult színe nem lesz.
  4. Ha egyben sütjük a csirkét, akkor kb. 1 és negyed óráig süssük (csirke méretétől függ), és a hasüregébe tehetünk még egy fél citromot is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 401
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 59438
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 11.

Ajánló

Én nagyon szeretem a rozmaringot, és most volt itthon friss, azért azt használtam, de tetszés szerint bármivel fűszerezhető, akár készen kapható fűszerkeverékkel is ízesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sóágyon sütés egy konyhatechnológiai eljárás, mely során a só nem fűszer szerepét tölti be, hanem annak hatására különlegesen sül a hús. Ugyanis magába szívja a csirkéből kisülő nedvességet, és hőtartó is, ezáltal a csirke száraz forróságban sül, hasonlóan a kemencéhez. A végeredmény pedig finom, ropogósra sült csirke, ami belül omlós marad, nem szárad ki (a csontot könnyedén ki tudtam húzni a combból). Tehát nem kell félni, nem lesz túl sós a csirke, sőt érdemes azért fűszerezni, megsózni is. Azoknak ajánlom, akik úgy szeretik a csirkét, ha a bőre finom ropogósra sül. :) Egyszerű módszer, és még a mosogatást is megkönnyíti, mert a végén a „koszos” sót egyben ki lehet szedni a tepsiből. :) Egyben egy egész csirkét is süthetünk, csak akkor kb. 1 és negyed óráig süssük (csirke méretétől függ), és a hasüregébe tehetünk még egy fél citromot is. Mi ketten nem eszünk meg egy egész csirkét, és nem igazán vagyunk oda az aprólékért, ezért én csak a javát sütöm meg, a többiből pedig húsleves készül. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...