r
Nosalty Logó

Snidlingmártás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Snidlingmártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4752 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 1410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, a snidlinget apróra vágjuk.
  2. Amegfőtt tojásoksárgáitvillával összetörjük.
  3. Kisrugóssal kevergetve lassan hozzáadjuk az olajat, majd tempósan a tejfölt, a fehérjéket, a snidlinget.
  4. Sóval és borssal fűszerezzük.
  5. A borecettel állítjuk be a végleges ízt.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9433
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 12.

Ajánló

Sült húsok mellé is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Snidlingmártás
Harmathy Ildikó 313 recept

A snidlingmártást nagyanyám hagyománya szerint a levesben főtt marhahúshoz tálalom. A levesben főtt marhahús fejedelmi étel! A marhahúslevest eleve nem lehet kicsiben főzni, tehát olyankor érdemes, amikor együtt a nagycsalád vagy sok a vendég. Akkor aztán lehet igazi Krúdy-i lakomát rendezni: a leves után a velős pirítós, aztán a főtt hús a zöldségekkel és a mártásokkal. Nálunk úgy van, hogy mustár és torma mindenképpen áll az asztalon, só, és borsdaráló. Ezek mellé még legalább két mártás jár: vagy sóska és paradicsom, és/vagy meggy és snidling. Aztán az ember csemegézik: az első pár falat húst magában picit megsózva-borsozva. A következő pár falat mustárral vagy tormával. Aztán veszünk a hús mellé a levesben főtt zöldségből és snidlingmártást. Aztán krumplit veszünk a hús mellé és sóskát, végül a sort a ’desszert’, a meggymártás zárja. Így aztán a húsleves igazi vasárnapi lakoma, hosszasan élvezhetjük az ízeket és a társaságot. Igaz, ma szombat van, mégis igazi ünnep: beindult a balatoni korcsolya-szezon! Nagy-nagy ajándéka a Sorsnak, ha korcsolyázhatóra fagy a Balaton, és extra örömök forrása, amikor olyan simára fagy, mint ezidén! Kiélveztük az első napot (egyetlen egyet sem fogunk kihagyni!), alaposan megéhezve értünk haza, feltálaltam a tegnap megfőzött húslevest minden kellékével. Méltó koronája a napnak!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...