Snidlingmártás
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
41g tojás52 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
1g vörösborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
26g tojás33 kcal
-
13.4g napraforgó olaj118 kcal
-
31.5g tejföl62 kcal
-
28.3g snidling9 kcal
-
0.8g vörösborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 106.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1188 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 138.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 658 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1444.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 424.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 873 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 391 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4752 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1320 micro
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 748 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl tejföl
-
1 ek vörösborecet
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A tojásokat keményre főzzük, a snidlinget apróra vágjuk.
- Amegfőtt tojásoksárgáitvillával összetörjük.
- Kisrugóssal kevergetve lassan hozzáadjuk az olajat, majd tempósan a tejfölt, a fehérjéket, a snidlinget.
- Sóval és borssal fűszerezzük.
- A borecettel állítjuk be a végleges ízt.
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9433
- Feltöltés dátuma: 2009. január 12.
Ajánló
Sült húsok mellé is ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A snidlingmártást nagyanyám hagyománya szerint a levesben főtt marhahúshoz tálalom. A levesben főtt marhahús fejedelmi étel! A marhahúslevest eleve nem lehet kicsiben főzni, tehát olyankor érdemes, amikor együtt a nagycsalád vagy sok a vendég. Akkor aztán lehet igazi Krúdy-i lakomát rendezni: a leves után a velős pirítós, aztán a főtt hús a zöldségekkel és a mártásokkal. Nálunk úgy van, hogy mustár és torma mindenképpen áll az asztalon, só, és borsdaráló. Ezek mellé még legalább két mártás jár: vagy sóska és paradicsom, és/vagy meggy és snidling. Aztán az ember csemegézik: az első pár falat húst magában picit megsózva-borsozva. A következő pár falat mustárral vagy tormával. Aztán veszünk a hús mellé a levesben főtt zöldségből és snidlingmártást. Aztán krumplit veszünk a hús mellé és sóskát, végül a sort a ’desszert’, a meggymártás zárja. Így aztán a húsleves igazi vasárnapi lakoma, hosszasan élvezhetjük az ízeket és a társaságot. Igaz, ma szombat van, mégis igazi ünnep: beindult a balatoni korcsolya-szezon! Nagy-nagy ajándéka a Sorsnak, ha korcsolyázhatóra fagy a Balaton, és extra örömök forrása, amikor olyan simára fagy, mint ezidén! Kiélveztük az első napot (egyetlen egyet sem fogunk kihagyni!), alaposan megéhezve értünk haza, feltálaltam a tegnap megfőzött húslevest minden kellékével. Méltó koronája a napnak!