r
Nosalty Logó

Snickers-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsófi.M
Snickers-torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A karamelles réteghez

A tésztához

1296
Kalória
22.3g
Fehérje
138.7g
Szénhidrátok
78.3g
Zsír
88.8g
Víz
172.2g
Koleszterin
9.7g
Rost
96.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamelles réteghez

A tésztához

Összesen 1296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamelles réteghez

A tésztához

Összesen 5177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamelles réteghez

A tésztához

Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    313.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.8 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    355.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 5177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

A karamelles réteghez

  1. A sütőt előmelegítjük. Kibélelünk egy tortaformát jó alaposan, hogy az alján az illesztéseknél tutira ne folyjon ki a karamell.
  2. A karamellhez a vajat, a barna cukrot, mézet összekeverjük és összeolvasztjuk, amikor már habosodik, jó. A sós mogyorót közben összeaprítjuk.
  3. A tortaforma aljába beleöntjük és elegyengetjük a karamellt, majd megszórjuk a mogyoróval. Ezután félretesszük hűlni, amíg készül a tészta. Célszerű teljesen hidegre hűteni, addig, amíga karamellréteg már nem folyékony egyáltalán.
  4. A tésztához megolvasztjuk a csokit, félretesszük kihűlni. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd hozzászitáljuk a kakaóport.
  5. Az olajat és a cukrot összekeverjük (nem kell hozzá robotgép, elég sima fakanállal vagy habverővel), hozzáadjuk a tojásokat és a kihűlt csokit is. A lisztet és a joghurtot váltogatva keverjük bele, amíg sima nem lesz a tészta.
  6. Rákanalazzuk a tésztát a karamellás-mogyorós rétegre, és vigyázunk, hogya tészta ne nyomja szét a karamell-réteget (ha már eléggé kihűlt, nem fogja).
  7. Megsütjük a sütőben, nagyjából 35-40 perc kell neki 175 fokon légkeverésen.
  8. Ha kész, hidegenpihentetjük, mielőtt óvatosan levesszük róla a tortaformát/sütőpapírt. Nem árt neki a pihenés, egy éjszakát is hűlhet, mielőtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32

Ismerős mutatta, és kissé eltérve az ő receptjétől sikerült kikísérletezni a tökéletes verziót. A tészta hasonlít a brownie-ra (egy kicsivel több csokit még elbír azért), a sós mogyi pedig isteni rajta (de cserélhető kesudióra is).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!