Snickers-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsófi.M
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
A karamelles réteghez
-
30g vaj215 kcal
-
33g barna cukor124 kcal
-
13g méz38 kcal
-
38g földimogyoró213 kcal
A tésztához
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
23 kcal
-
19g napraforgó olaj166 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1296
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
A karamelles réteghez
-
120g vaj860 kcal
-
130g barna cukor494 kcal
-
50g méz152 kcal
-
150g földimogyoró851 kcal
A tésztához
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
91 kcal
-
75g napraforgó olaj663 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
5177
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
A karamelles réteghez
-
8.9g vaj64 kcal
-
9.7g barna cukor37 kcal
-
3.7g méz11 kcal
-
11.2g földimogyoró63 kcal
A tésztához
-
7.4g étcsokoládé41 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
7 kcal
-
5.6g napraforgó olaj49 kcal
-
11.2g cukor43 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
18.6g joghurt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj7 kcal
Összesen
384
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 78.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1177.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.7 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 88.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
1296
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 313.1 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 689 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4711 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 990 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 689 mg
-
Foszfor 1992 mg
-
Nátrium 880 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554.8 g
-
Cukor 385 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 355.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 481 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 1122 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 560 micro
Összesen
5177
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
384
kcal
Hozzávalók
A karamelles réteghez
-
12 dkg vaj
-
13 dkg barna cukor
-
2 ek méz
-
15 dkg földimogyoró
A tésztához
-
10 dkg étcsokoládé
-
15 dkg finomliszt
-
1.5 tk sütőpor
-
0.5 tk szódabikarbóna
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
75 ml napraforgó olaj
-
15 dkg cukor
-
2 db tojás
-
2.5 dl joghurt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A karamelles réteghez
- A sütőt előmelegítjük. Kibélelünk egy tortaformát jó alaposan, hogy az alján az illesztéseknél tutira ne folyjon ki a karamell.
- A karamellhez a vajat, a barna cukrot, mézet összekeverjük és összeolvasztjuk, amikor már habosodik, jó. A sós mogyorót közben összeaprítjuk.
- A tortaforma aljába beleöntjük és elegyengetjük a karamellt, majd megszórjuk a mogyoróval. Ezután félretesszük hűlni, amíg készül a tészta. Célszerű teljesen hidegre hűteni, addig, amíga karamellréteg már nem folyékony egyáltalán.
- A tésztához megolvasztjuk a csokit, félretesszük kihűlni. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd hozzászitáljuk a kakaóport.
- Az olajat és a cukrot összekeverjük (nem kell hozzá robotgép, elég sima fakanállal vagy habverővel), hozzáadjuk a tojásokat és a kihűlt csokit is. A lisztet és a joghurtot váltogatva keverjük bele, amíg sima nem lesz a tészta.
- Rákanalazzuk a tésztát a karamellás-mogyorós rétegre, és vigyázunk, hogya tészta ne nyomja szét a karamell-réteget (ha már eléggé kihűlt, nem fogja).
- Megsütjük a sütőben, nagyjából 35-40 perc kell neki 175 fokon légkeverésen.
- Ha kész, hidegenpihentetjük, mielőtt óvatosan levesszük róla a tortaformát/sütőpapírt. Nem árt neki a pihenés, egy éjszakát is hűlhet, mielőtt tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 25890
- Feltöltés dátuma: 2012. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsófi.M
39 recept
Ismerős mutatta, és kissé eltérve az ő receptjétől sikerült kikísérletezni a tökéletes verziót. A tészta hasonlít a brownie-ra (egy kicsivel több csokit még elbír azért), a sós mogyi pedig isteni rajta (de cserélhető kesudióra is).