r
Nosalty Logó

Snack kolbásszal töltött karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Andi80_
Snack kolbásszal töltött karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2663 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 887 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.6 g

Zsír

  • Összesen
    215 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5368.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    3683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2663 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel két-két lyukat szúrunk bele.
  2. Beledugjuk a lyukakba a kolbászokat.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, lezúzzuk, bedörzsöljük vele a karaj darabokat.
  4. Meghintjük sóval, borssal, egy közepes méretű tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal.
  5. Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este bepácoljuk.
  6. Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve 220 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fóliát levéve további 30 percet pirítjuk, néha megfordítva, illetve meglocsolgatva az olajos lével.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4127
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Snack kolbásszal töltött karaj
Andi80_ 380 recept

Egyszerű, mégis nagyon finom húsétel. Nem szükséges vele sok időt eltölteni a konyhában, akár a sütés előtti napon is előkészíthető. Brokkolis krumplipürével kínáltam a vasárnapi ebéd fő fogásaként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...