r
Nosalty Logó

S'mores brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
S'mores brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

brownie

tetejére

Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

brownie

tetejére

Összesen 3948 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

brownie

tetejére

Összesen 409 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    165.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.4 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 3948 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

brownie

tetejére

Elkészítés

brownie

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy formát kibélelünk sütőpapírral, és félretesszük.
  2. Egy mikrózható edénybe tesszük a vajat és a csokit, majd felolvasztjuk a kettőt közösen, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. Ha kellően kihűlt, hozzáadjuk a kétféle cukrot, sót, vaníliaaromát, és elkeverjük. Egyesével beleütjük a tojásokat, és elvegyítjük. A legvégén a lisztet is hozzáadjuk, és épp csak addig kevergetjük, amíg a tészta fel nem veszi a lisztet.
  4. A sütőbe toljuk a tésztát, és 20-30 percig sütjük. Sütőből kivéve nem feltétlen kell hagyni hűlni.
  5. A sütőt grill fokozatra kapcsoljuk, a brownie tetejére szórjuk a feldarabolt pillecukrot és csokit, majd egy kevés kekszet is a tetejére morzsolunk. A legmagasabb szintre tesszük a formát, és 1-2 percig grillezzük, de figyelemmel követjük, ez már gyorsan fog menni. Ha a pillecukrok megduzzadtak és megbarnultak, a csoki elolvadt, kivesszük a sütőből, és lehet tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2506
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 22.

Ajánló

Legjobb, ha frissen, melegen tálaljuk, amíg a pillecukor még nyúlós és a csoki is olvadt, de 3-4 napon keresztül simán lehet majszolni. Viszont vajazott késsel kell szeletelni, különben hozzáragad az egész konyhához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmnek születésnapjára akartam kedveskedni ezzel az édességgel, nagyon odavan a brownie-ért. Mivel emlékeztem, hogy éppen volt pillecukor a háznál, ezért rögtön jött az ötlet, hogy azt is belesütöm.  Nagyon durván tömény lett az édesség, ugyanakkor rájöttem, hogy cseppet sem szeretem a pillecukrot. :D  Nem baj, elfogyott. 

Hozzávalók

brownie

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...