r
Nosalty Logó

Skót tojás Dacota konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Skót tojás Dacota konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3768 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 943 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    166.8 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5774.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    2258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    451 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    1680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2281 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4982 micro
Összesen 3768 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéshúst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a mustárt és a Worchestershire szószt és a tojást. Összekeverjük.
  2. Közben a 8 tojásból 7 darabot tojást hideg vízbe tesszük, sózzuk, majd főzni kezdjük. Forrás után 4 percig főzzük, majd hideg vizes tálba tesszük. Ha átmelegedett a víz, akkor lecseréljük hidegre, míg a tojások ki nem hűlnek.
  3. Megpucoljuk a tojásokat, majd letöröljük, és lisztbe forgatjuk őket (így könnyebben tapad majd rá a hús).
  4. A tojásokat kézbe vesszük, majd bevonjuk a hússal. A legegyszerűbb ha kisebb adagokat teszünk rá, és szépen összedolgozzuk a masszát, hogy mindenhol fedje a tojást.
  5. A húsos tojásokat először lisztbe, majd a felvert tojásba kevert tejbe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. 1 órára hűtőbe tesszük.
  6. Ha letelt az idő, az olajat felforrósítjuk (érdemes egy mélyebb lábosban forralni az olajat, mert a golyók elég nagyok ). A skót tojásokat még egyszer kicsit átformáljuk, ha a hűtőben megnyomódtak volna, majd a forró olajba tesszük, és pár perc alatt aranyszínűre sütjük őket.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11332
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 11.

Ajánló

Zöldsalátát, mustárt, mártásokat kínálunk mellé. 

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

A skót tojás egy tökéletes buli vagy piknikdarab - hidegen és melegen is nagyon finom, és a két kedvenc magyar szendvicstölteléket, a fasírtot és a főtt tojást egyesíti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...