r
Nosalty Logó

Sertésszeletek pirított gombás zöldborsóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gombagasztro
Sertésszeletek pirított gombás zöldborsóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

454
Kalória
41.1g
Fehérje
17.2g
Szénhidrátok
25g
Zsír
337.7g
Víz
113.5g
Koleszterin
4.7g
Rost
8.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1814 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    337.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1657 micro
Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.4 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3633.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1350.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1822 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6626 micro
Összesen 1814 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük a fűszerkeverékkel.
  2. Egy fedeles serpenyőben kevés olajon a húst átpirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagyma karikákat. Kevés alaplével felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Amikor a hús puha, húsokat kivesszük, a póréhagymát tejszínnel és mustárral krémesítjük. Ha nagyon szálasnak találjuk, passzírozzuk át, hogy krémes mártás legyen.
  4. A gombákat megpirítjuk, a borsót megpároljuk.
  5. Tálalásnál a húsra öntjük a mártást, majd megszórjuk pirított gombával és borsóval. Ízlés szerint petrezselymes burgonyával, rizzsel vagy tésztával kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!