r
Nosalty Logó

Serpenyős torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Serpenyős torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A díszítéshez

1040
Kalória
12.6g
Fehérje
98.2g
Szénhidrátok
68.6g
Zsír
28g
Víz
30g
Koleszterin
5.8g
Rost
58.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    411.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3357.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.2 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 6237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 394 kcal

Elkészítés

A lapokhoz

  1. Lapok elkészítése: A cukrot habosra kavarjuk a tojásban, majd hozzáöntjük az olajat és végül a tejet.
  2. Kb 130 g lisztet mérünk hozzá, aminek közepében mélyedést készítünk és ide borítjuk a szódabikarbónát, amit felpezsdítünk a citromlével vagy ecettel.
  3. Csomómentesre kavarjuk, dörzsöljük egy fakanállal, s ha kéri, liszttel pótoljuk, míg gyúrnivalóvá válik (ne legyen kemény tészta belőle!) Könnyű, lágy, és nem ragadós állagú tésztát kell kapnunk. Nem kell sokat gyúrni, csak míg simára összeállt.
  4. Elosztjuk egyenlő 6 részbe, liszttel hintett deszkán egyenlő köralakúra nyújtjuk ki őket (amekkora serpenyőnk).
  5. Olajjal éppencsak megkent serpenyőben hirtelen átsütjük (mint a palacsintát), s vigyázunk ne áztassuk el olajban, sőt jó minőségű serpenyőben olaj sem szükséges! Nyugodtan egymásra szedegethetjük ki őket.
  6. Krém készítése: A liszthez lassan adagoljuk a tejet, először csirizes állagú lesz, ne adjunk hozzá többet, míg jól el nem kavartuk, csomómentesre. Majd lassanként hozzákavarjuk a többi tejet is.
  7. A kristálycukrot hőálló edényben el kezdjük olvasztani, ha a fakanálra ragadtak fel cukordarabok, ezt kiskanállal mindig visszasegítjük az olvadni indult cukorba, s ekkor már állandó kavaragatást igényel. Amikor szép baracksárga színe van, (nem kell teljesen megolvadjon), felöntjük az 50 ml vízzel - külön kihangsúlyozom, vigyázzunk a hirtelen felszabaduló gőzzel- ugyanakkor folyamatosan kavarnunk kell tovább, mert a cukor megdermedhet. További kavargatással főzzük pár percet, míg szirupossá válik.
  8. Hozzáöntjük a lisztes tejet, és pépesre főzzük.
  9. Kihűlésekor csomómentesre kavarjuk benne a margarint.
  10. Összeállítása: Minden lapot megkenünk a krémmel, hagyunk annyi krémet, hogy tetejét is éppen megkenjük, amit díszíthetünk bármivel (jelen képen darált mandula és dióval hintve). De nyugodtan lehet kis citromlével elkevert olvasztott cukrot is ráönteni, akár hideg glazurt. Másnapig hűvösen tartjuk (igényli az időt, a lapok megpuhulásáért).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Nem az én nagyim tortája, nagyon idős szomszédomnak vittem át ünnepek alkalmával sütijeinkből, s amikor gyermekeim születtek, ezt a receptet adta át elmesélve, hogy az ő neje csak új receptekért rajong, a régieket kiunta. Így receptjeit olyanoknak osztogatja, akik el is készítik örömmel és 2 apróságom mellett kevés pepecseléssel, gyorsan krémes sütim is lehessen. Igaza volt, fel sem fogtam milyen gyorsan tüntetnek el mindent, ami nemcsak ebéd mellé készűl. Számomra egyszerű és nagyszerű egyben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!