r
Nosalty Logó

Serpenyős bab

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Serpenyős bab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 16% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3774 kcal
  • 16% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 16% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1777.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    692 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 945 kcal
  • 16% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7111.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1755 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    1364 mg
  • Foszfor
    2332 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2768 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 3774 kcal
  • 16% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Amennyiben száraz babot használunk, éjszakára áztassuk be, úgy gyorsabban megpuhul. Sós vízben főzzük puhára.
  2. A kolozsvári szalonnát vágjuk tetszés szerint kockákra vagy csíkokra, és a zsíron pirítsuk meg kissé. A hagymát vágjuk finomra, majd adjuk a szalonnához, és pirítsuk együtt azzal.
  3. Amikor a hagyma lepirult, adjuk hozzá a leszűrt babot (ha konzervet használunk, a levét öntsük le), és jól keverjük össze. Szórjuk meg egy kevés liszttel, azzal is keverjük el. Ezt követően öntsük fel az alaplével. Kóstoljuk, ízesítsük sóval és törött borssal. Ízlés szerint adhatunk hozzá zúzott fokhagymát is.
  4. Főzzük közepes lángon, időnként keverjük meg az ételt, nehogy leégjen.
  5. Tetszés szerint hagyhatjuk hosszabb vagy sűrűbb lével. Amikor elkészült, tálaljuk azonnal.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 28492
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 22.

Ajánló

Ha éppen csak félóra áll rendelkezésre egy meleg vacsora elkészítésére, akkor ideális fogás lehet. Nem bonyolult, különösebb szaktudást nem igényel, mégis ízletes és meglehetősen laktató étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Serpenyős bab
Kornél 167 recept

A hagymás babot mindenki ismeri, ha máshonnan nem is, a Bud Spencer filmekből biztosan. Ez az egytálétel egyfajta hagymás bab továbbfejlesztett változata, ami nagyon egyszerűen elkészíthető még a leginkább kezdők számára is. A száraz babot bátran helyettesíthetjük konzerv babbal is, ebben az esetben nem kell bajlódnunk a főzésével, a készítési idő pedig jócskán lerövidül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...