Selymes vajsör tejjel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
150g nádcukor570 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
20g csokoládé109 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
Összesen
1790
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
150g nádcukor570 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
20g csokoládé109 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
Összesen
1790
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
6.8g vaj49 kcal
-
20.5g nádcukor78 kcal
-
17.1g habtejszín50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
41.1g tej23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
2.7g csokoládé15 kcal
-
10.3g habtejszín30 kcal
Összesen
245
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 114.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.3 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 137.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 900 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 884 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1790
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 114.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.3 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 137.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 900 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 884 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1790
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
245
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
5 dkg vaj
-
15 dkg nádcukor
-
125 ml habtejszín
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 dl tej
-
0.5 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
20 g csokoládé
Elkészítés
- A vajat egy kis edényben megolvasztjuk. Hozzáöntjük a nádcukrot, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Lejjebb vesszük a lángot.
- A karamellt meghintjük egy csipet sóval, majd hozzáöntjük a szobahőmérsékletű habtejszínt, és folyamatosan kavargatva kb. 5 percet főzzük.
- A tűzről levéve hozzáadunk egy teáskanál vaníliaaromát, elkeverjük, majd az egészet félretesszük. A tetejére kerülő tejszínhabot felverjük, és használatig hűtőbe tesszük.
- A tejet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliaaromát, és elkezdjük felforralni.
- Hozzákeverünk 1-2 evőkanállal a karamellszószunkból, beledobunk két kocka csokoládét, és egyneműre keverjük.
- A tűzről lehúzva pohárba vagy bögrébe öntjük. A tetejére tejszínhabot kanalazunk, és csokireszelékkel, valamint pirított kókuszpehellyel díszítjük
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8275
- Feltöltés dátuma: 2017. december 08.
Ajánló
A karamellszósz nagyobb adag, mint amire az ital elkészítéséhez szükségünk lesz, azonban véletlenül se dobjuk ki, hiszen hűtőben eláll, és mindenféle süteményhez és édességhez felhasználhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A vajsört senkinek sem kell bemutatni, aki valaha Harry Pottert olvasott vagy nézett, annyira alapvető élelmiszernek számít ez a Roxfort világában. Az viszont már kevéssé egyértelmű, hogy milyennek kell lennie: a rajongók fele hidegnek és szénsavasnak képzeli, tejszínhabbal a tetején, míg a másik tábor arra esküszik, hogy tejjel készül, és melegen fogyasztják. Ez a recept utóbbi csoportba tartozik, az ellenállhatatlan karamellszósz itt meleg tejbe kerül - ami azt illeti, a magyar ízléshez ez a verzió áll közelebb.