r
Nosalty Logó

Selymes vajsör tejjel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Selymes vajsör tejjel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1790 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1790 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1790 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1790 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 245 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy kis edényben megolvasztjuk. Hozzáöntjük a nádcukrot, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Lejjebb vesszük a lángot.
  2. A karamellt meghintjük egy csipet sóval, majd hozzáöntjük a szobahőmérsékletű habtejszínt, és folyamatosan kavargatva kb. 5 percet főzzük.
  3. A tűzről levéve hozzáadunk egy teáskanál vaníliaaromát, elkeverjük, majd az egészet félretesszük. A tetejére kerülő tejszínhabot felverjük, és használatig hűtőbe tesszük.
  4. A tejet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliaaromát, és elkezdjük felforralni.
  5. Hozzákeverünk 1-2 evőkanállal a karamellszószunkból, beledobunk két kocka csokoládét, és egyneműre keverjük.
  6. A tűzről lehúzva pohárba vagy bögrébe öntjük. A tetejére tejszínhabot kanalazunk, és csokireszelékkel, valamint pirított kókuszpehellyel díszítjük
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8237
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 08.

Ajánló

A karamellszósz nagyobb adag, mint amire az ital elkészítéséhez szükségünk lesz, azonban véletlenül se dobjuk ki, hiszen hűtőben eláll, és mindenféle süteményhez és édességhez felhasználhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vajsört senkinek sem kell bemutatni, aki valaha Harry Pottert olvasott vagy nézett, annyira alapvető élelmiszernek számít ez a Roxfort világában. Az viszont már kevéssé egyértelmű, hogy milyennek kell lennie: a rajongók fele hidegnek és szénsavasnak képzeli, tejszínhabbal a tetején, míg a másik tábor arra esküszik, hogy tejjel készül, és melegen fogyasztják. Ez a recept utóbbi csoportba tartozik, az ellenállhatatlan karamellszósz itt meleg tejbe kerül - ami azt illeti, a magyar ízléshez ez a verzió áll közelebb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...