r
Nosalty Logó

Scones Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Scones Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3761.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 1688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a vajat, és morzsásra dolgozzuk.
  2. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, 2 ek-nyit félreteszünk, a maradékot a morzsához keverjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon, lisztezett kézzel kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 4 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki. Próbáljuk minél kevesebb liszt hozzáadása nélkül kinyújtani, és kiszúrni a tésztát.
  4. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a maradék tejszínes-tojással megkenjük, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 920
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből az adagból kb. 16 db scones lesz. Langyosan clotted cream-mel (angol tejszín 55/% zsírtartalom) és lekvárral megkenve. Clotted cream hiányában használjunk creme doublet vagy a creme fraichet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...