Savanyúkáposztás-túrós-szalonnás nokedli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SZ.I.Z.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
44 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
31g savanyú káposzta6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
1g gulyáskrém1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
480
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
200g tehéntúró294 kcal
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g víz0 kcal
-
8g só0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
10g gulyáskrém12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
3836
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
5.6g füstölt szalonna37 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
11.3g tehéntúró17 kcal
-
14.1g savanyú káposzta3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
28.1g finomliszt102 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
11.3g víz0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.2g majoranna0 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g paprikakrém0 kcal
-
0.6g gulyáskrém1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11.3g tejföl22 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
216
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1096 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 123.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
480
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.2 g
Zsír
-
Összesen 182.6 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 748 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8768.3 g
-
Cink 528 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 694 mg
-
Vas 415 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1541 mg
-
Nátrium 5107 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 988 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 51 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 242 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 477 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1627 micro
Összesen
3836
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.4 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
-
100 g füstölt szalonna
-
5 ek napraforgó olaj
-
200 g tehéntúró
-
250 g savanyú káposzta
-
4 szem fekete bors
-
2 db babérlevél
-
500 g finomliszt
-
3 db tojás
-
2 dl víz
-
2 kk só
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 kk fűszerpaprika
-
1 ek paprikakrém
-
1 ek gulyáskrém
-
1 ek ételízesítő
-
200 ml tejföl
Elkészítés
- Előveszünk egy közepes fazekat, elkezdjük melegíteni benne az olajat, majd rádobjuk a kicsike kockákra vágott szalonnát, a lereszelt vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát.
- Amikor a szalonnából szépen kisült a zsírja, félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a következőket: őrölt paprika, paprikakrém, gulyáskrém, őrölt bors, ételízesítő. Jól elkeverjük.
- Eközben két másik edényt is felteszünk a tűzhelyre: egy kis méretű lábasban az ollóval gusztusosan rövidre vágott savanyúkáposztát főzzük puhára az egész borssal és babérlevéllel. A káposzta levét igyuk meg, vagy tegyük el.
- Egy nagyobb lábasban vizet forralunk fel a galuskának, amibe kevés olajat és sót rakunk. Összedolgozzuk a lisztet, tojást, vizet, sót, majorannát, majd galuskaszaggató és kanál segítségével a főzővízbe szaggatjuk.
- Fogunk egy szűrőkanalat és amely galuskák feljöttek a víz tetejére, azt már egyenesen szedjük is át a szalonnás fazékba, és mindig keverünk egyet rajta, hogy a zsiradéktól ne tapadjon össze és finoman átvegye az ízeket a nokedlink.
- A túrót is kaparhatjuk hozzá folyamatosan a gyári dobozkájából vagy zacskójából, hogy szépen egyenletesen jusson mindenhová picike darabokban.
- Ezalatt a káposzta is elkészül tetszőleges puhaságúra. Szűrőkanállal ezt is kiszedjük a vízből, hagyjuk hadd csepegjen le. A káposztának így kellemes natúr íze lesz, nem pedig savanyú.
- Hozzákeverjük a szalonnás-túrós nokedlihez.
- Tálaláskor ízlés szerint tejfölt tehetünk az étel tetejére, aztán pedig megszórjuk kaporral.
- Ha áll egy-két napot a hűtőben, csak előnyére válik, még jobban összeérnek az ízek :)
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4701
- Feltöltés dátuma: 2024. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
SZ.I.Z.
10 recept
A neten nem találtam ezen hozzávalókból együttesen receptet, de valahogy ezt kívántam meg. Fejben összerakva jó lett a dolog, aztán áthozva a valóságba is fincsire sikerült :) Egy jó kis testes egytálétel.