r
Nosalty Logó

Savanyú káposztával és csirkével rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Savanyú káposztával és csirkével rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7629.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    4756 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1705.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2004 micro
Összesen 2908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont egy nagyobb serpenyőben aranybarnára sütjük, majd szűrőlapáttal kihalásszuk és félretesszük.
  2. A bacon kisült zsírjában átpirítjuk a sózott-borsozott csirkecombfiléket, először bőrös oldalukkal lefelé, majd megfordítjuk, és a másik felét is szép pirosra sütjük.
  3. Szintén kivesszük a serpenyőből és félrepakoljuk.
  4. A csirkecomb helyére most az átmosott és kissé összevágott savanyú káposzta kerül néhány szál kakukkfű társaságában. Pirítjuk pár percig, majd amikor már elkezdett összeesni, felöntjük a borral, megvárjuk, amíg elpárolog alóla, majd elzárjuk a lángot.
  5. Egy kisebb tepsi vagy jénai alját kibéleljük egy adag felszeletelt, főtt burgonyával, erre jön a káposzta fele, majd rá a csirkecombfilé. Rászórjuk az előzőleg megsütött bacont, majd egy újabb adag káposztával fedjük be, erre egy utolsó réteg burgonya következik, végül pedig meglocsoljuk tejföllel.
  6. 190 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 357
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 32923
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Variáció rakott krumplira, ezúttal fűszeres savanyú káposztával és aranybarnára sütött csirkecombokkal rétegezve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...