Savanyított karfiolrózsák
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
99
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
790
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4954 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 4874 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 307.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
99
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 39631.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 38992 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.3 g
-
Cukor 160 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 2462.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
790
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1113.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 1095 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
23
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolt kis rózsákra bontjuk, alaposan megmossuk, a torzsát leszedjük. Csírátlanítunk 3 közepes befőttes üveget, és beletesszük a rózsákat.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi, majd leszűrjük egy fazékba, és kiöntünk belőle 3 decit. Ehelyett ecetet rakunk bele.
- A babért az üvegekbe tesszük, a többi fűszert a fazékba, és felforraljuk a vizet. Ha lehűlt, belekeverjük a borként.
- Az elkészült lét az üvegekbe töltjük csurig, majd fóliával letakarjuk, lehetőleg minden levegőt szorítsunk ki belőle. Rácsavarjuk a kupakokat.
- Legalább két hétig állni hagyjuk, amíg a borkén dolgozik, de legjobb egy hónapig.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5170
- Feltöltés dátuma: 2015. július 31.
Ajánló
Tehetünk bele mustármagot, fokhagymát, vagy amit szeretünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Savanyúságok közül legjobban a karfiolt szeretem. Az itteni receptek és egy savanyítós ismerősöm segítségével raktam össze ezt a receptet.