r
Nosalty Logó

Sarkadi pecsenye ahogy Csilla készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Sarkadi pecsenye ahogy Csilla készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3247 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2024.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 813 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8098.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2737 mg
  • Nátrium
    3692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 3247 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon hirtelen elősütjük.
  2. Ezután fólia alatt -kevés vizet aláöntve- puhára pároljuk.
  3. A gombát kevés olajon megpároljuk. Amikor a leve elpárolgott meghintjük liszttel, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és hagyjuk besűrűsödni.
  4. A gombamártáshoz tesszük a karikára vágott kolbászt és a felcsíkozott uborkát, a reszelt sajt felét. Sózzuk-borsozzuk.
  5. A puhára párolt hússzeletek tetejére halmozzuk a tölteléket.
  6. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt rápirul.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17067
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sarkadi pecsenye ahogy Csilla készíti
Salamon Csilla 1202 recept

A Vidék íze című újságban találtam erre a nagyszerű receptre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...