r
Nosalty Logó

Sárgarépás húspástétom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Sárgarépás húspástétom
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

730
Kalória
54.2g
Fehérje
39.7g
Szénhidrátok
38.5g
Zsír
294.4g
Víz
220.5g
Koleszterin
5.2g
Rost
7.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3649 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2971 micro
  • β-karotin
    7534 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 730 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    271.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8687.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    3777 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1472.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3980 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    806 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    37672 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4168 micro
Összesen 3649 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    662 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

  1. A zsömlét tejben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk, 4 db répát félkeményre főzzük. A hagymákat és a 2 répát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük az összes hozzávalót és állni hagyjuk legalább 1 óráig, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Két őzgerincformát kissé beolajozzuk és kibéleljük a szalonnával, ezután félig kitöltjük a húsmasszával, középre helyezzük a répát, majd kitöltjük a formát a masszával.
  3. A túllógó szalonnával betakargatjuk a tetejét és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. fél óráig fóliával letakarva, sütjük. A fóliát levéve pedig addig sütjük, amíg a szalonna pirulni nem kezd, majd kiborítjuk egy tepsibe és grillfokozaton, pirosra pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!