r
Nosalty Logó

Sárgarépás-fahéjas húsgolyó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
GasztroMókus
Sárgarépás-fahéjas húsgolyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 1311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 2623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    493 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 1311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    986 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2552 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25075 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 2623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    659 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Elkészítés

A húsgolyóhoz

  1. A sütőt kb. 180 fokra előmelegítjük.
  2. Hagymát apró kockára vágjuk, a répákat sajtreszelőn lereszeljük.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, a zabpelyhet, fűszereket és addig gyúrjuk, amíg az egészből homogén massza nem lesz.
  4. Tepsibe, vagy tűzálló tálba kevés olajat öntünk, és a masszából dió nagyságú gombocókat formázunk. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, közben ha szükséges, egyszer megforgatjuk.
  5. Amíg a húsgolyók sülnek, meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit. Majd miután kiszedtük a golyókat a tepsiből, még egy kis olajat öntünk bele, beleteszük a krumplit és mielőtt betennénk a sütőbe, áforgatjuk, hogy a zsiradék bevonja a felületét.
  6. Ezek után nincs más hátra, mint pirosra sütni. Bármilyen salátát kínálhatunk mellé, vagy akár tzatzikit is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1543
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GasztroMókus 4 recept

Bármilyen salátát kínálhatunk mellé, vagy akár tzatzikit is. Candida-diétásoknak is fogyasztható.

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...