r
Nosalty Logó

Sárgarépakrém-leves Turmix konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Turmix
Sárgarépakrém-leves Turmix konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    5263 micro
  • β-karotin
    13238 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 199 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    843 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    21054 micro
  • β-karotin
    52954 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    4941 micro
Összesen 797 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    836 micro
  • β-karotin
    2104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük, majd vajon/olajon kicsit megdinszteljük.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk, a hagymához adjuk és tovább folytatjuk a dinsztelést. Megsózzuk ízlés szerint, felöntjük kicsit több vízzel, mint ami ellepi, és lassú tűzön főzzük. (Nem kell agyon főzni, mert turmixolni fogjuk.)
  3. Amikor elkészült, fokhagymanyomón áttörjük a megtisztított fokhagymát és a leveshez adjuk, majd botmixerrel pürésítjük vagy tumixoljuk.
  4. Tálalásnál megszórhatjuk frissen őrölt borssal, chili pehellyel, karikázhatunk bele csípős paprikát, megszórhatjuk aprított petrezselyemmel vagy meglocsolhatjuk tökmagolajjal, vagy ezt mind. Ehetünk mellé fokhagymás pirítóst, mint én, de nagyon finom sajtos pirítossal is, persze, ha szétválasztó diétán vagyunk, akkor ez lehetetlen (fehérjét nem lehet szénhidráttal párosítani).
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 204
  • Össznézettség: 93777
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a krémleveseket, és a csípős-édes ízkombinációt. Hideg téli napokon támogatja a légzőrendszert, melegítő hatású, és nem utolsó sorban a gyönyörű színe megtöri a tél szürkeségét. Nagyon olcsó és gyorsan elkészíthető, próbáljátok ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a leves volt a 2010. tél slágere. Egy héten kétszer biztos főztem két napra való adagot. A bétaverzió olivával és vöröshagymával készült, de azóta újragondoltam és  a  vaj-póréhagyma párossal készítem, amitől még sokkal  finomabb. Esetleg  leheletnyi füstölt sajttal és narancslé kombinációval tovább fokozható az ízélmény. Természetesen a csípős ízek nélkül is készíthető, nyáron amikor a tüdő és a légutak kevesebb támogatást igényelnek, én is kevésbé fűszeresre készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...