Sárgarépa metélőhagymás mártásban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
231
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
924
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 239.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1586 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 5802 micro
-
β-karotin 15023 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
231
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 59.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3225.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 1783 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 957.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6345 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 476 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 23209 micro
-
β-karotin 60091 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 2290 micro
Összesen
924
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 506 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1852 micro
-
β-karotin 4796 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A répákat megtisztítjuk és egyenlő, kb. ujjnyi nagyságú darabokra vágjuk. Megmossuk, és nedvesen teflonserpenyőbe tesszük.
- Hozzáadjuk a vajat, a sót, és 1,25 dl vizet. Lefedve, lassú tűzön 20-25 percig pároljuk.
- Párolás közben néha megrázogatjuk a serpenyőt, hogy a répák átforduljanak, és egyenletesen főjenek.
- Amikor már megpuhult a répánk, magasabb hőfokra kapcsolunk, és fedő nélkül néhány perc alatt elfőzzük a zöldség levét.
- A tejszínt kislábosban felforraljuk, a metélőhagymát karikákra vágjuk és beleszórjuk.
- Egy habverő segítségével belekeverjük a krémsajtot és összefőzzük, miközben folyamatosan kavarjuk, hogy a sajt egyenletesen feloldódjon a mártásban. Végül picit sózzuk, borsozzuk.
- Tálaláskor a répákat a tányérokra adagoljuk, majd rákanalazzuk a mártást.
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7741
- Feltöltés dátuma: 2010. október 19.
Ajánló
Héjában főtt burgonyával tálaljuk. Hús nélkül fogyasztva akár egy diétás vagy vegetáriánus étrendbe is remekül beilleszthető. A család férfitagjai számára azonban mindenképpen valamilyen sülttel együtt, vagy grillezett kolbásszal, esetleg virslivel szervírozzuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy receptkártyás recept, amit egyszerűen imádok, mióta kipróbáltam. A tejszínes - metélőhagymás - krémsajtos mártás remekül illik a vajon párolt zsenge sárgarépához, az ízük együtt egyszerűen mesés! Érdemes kipróbálni!