r
Nosalty Logó

Sárgaborsó-főzelék hagymapörkölttel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kovex
Sárgaborsó-főzelék hagymapörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárgaborsó főzelékehz

A hagymapörkölthöz

Összesen 652 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárgaborsó főzelékehz

A hagymapörkölthöz

Összesen 1957 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárgaborsó főzelékehz

A hagymapörkölthöz

Összesen 318 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 652 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2262.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1957 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A sárgaborsó főzelékehz

A hagymapörkölthöz

Elkészítés

A sárgaborsó főzelékehz

  1. A sárgaborsót megmossuk ésvízben feltesszük főni (forrás után én le szoktam önteni a levét, átöblítem), majd új vízzel feltesszük főnia füstölt hússal, megsózzuk.
  2. Ha megfőtt, kivesszük belőle a füstölt húst, majd botmixerrel összeturmixoljuk, és ízlés szerint sózzuk.
  3. Amíg fő a sárgaborsó, elkészítjük a hagymapörköltet.
  4. A vöröshagymát vékony karikákra, vagy félkarikákra vágjuk, megsózzuk és az olajon megfonnyasztjuk, amikor elég puha, levesszük a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 78339
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan elkészíthető, laktató. Apukám még berántotta, de véleményem szerint nem kell bele rántás, mert a sárgaborsó magas keményítőtartalma miatt nagyon jól magától is besűrűsödik.

Hozzávalók

A sárgaborsó főzelékehz

A hagymapörkölthöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...