Sárgabarackos rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
ildima
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
416
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
150g réteslap443 kcal
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g búzadara72 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
Összesen
1662
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
11.5g réteslap34 kcal
-
76.9g sárgabarack34 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
1.5g búzadara6 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
Összesen
128
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 203.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 2567 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
416
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 52.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.5 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 815.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1303 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10269 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
1662
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 789 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk (száradás után jó a magját megenni), és feldaraboljuk kicsi darabokra. Nem kell a héját lehúzni.
- A réteslapot (8) db - konyharuhán - kettéosztjuk. Laponként megkenjük az olvasztott vajjal, és 4 db -ot egymásra teszünk. Két hosszú rétes lesz így az adagból.
- Megszórjuk a fele darával azon a részen, ahová kerül a sárgabarack, utána ráhalmozzuk a barackot. Megszórjuk porcukorral, vaníliás cukorral (1 csomag), fahéjjal és a rumaromát rácsöpögtetjük. A tetejére rászórjuk a maradék darát.
- A végeit jól összehajtjuk, hogy ne csurogjon ki a gyümölcs leve, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Beletesszük a kivajazott tepsibe, és megkenjük bőven még az olvasztott vajjal.
- Sütőbe tesszük, és gázsütő 1 fokozatán 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Meg lehet nézni félidőben a rétest. Kicsit barna színig sütjük.
- Kihűlés után feldaraboljuk, és a másik vaníliás cukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 6842
- Feltöltés dátuma: 2014. július 22.
Ajánló
Egy jó tartalmas leves után nagyon finom csemege.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
ildima
1 recept
Szeretem a gyümölcsös sütiket :) Vettem sárgabarackot, de nagy apró és egy kicsit savanykás volt. Gondoltam, egy kicsit feljavítva talán ehető lesz! Döntöttem - megsütöttem, és láss csodát, nekem nagyon ízlett. Talán nektek is fog :)