r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-pisztáciás habtorta sárgabaracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Sárgabarackos-pisztáciás habtorta sárgabaracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A baracklekvárhoz

Összesen 1065 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A baracklekvárhoz

Összesen 6391 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A baracklekvárhoz

Összesen 182 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    3031 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1065 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    996 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1161.2 g
  • Cukor
    1090 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1952.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2964 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    18185 micro
  • β-crypt
    1693 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 6391 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tortához

A baracklekvárhoz

Elkészítés

A tortához

  1. Egy kis tálban a kukoricalisztet, a vanillincukrot és a borecetet keverjük össze.
  2. Egy másik tálban a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a 30 dkg nádcukrot apránként adjuk hozzá, majd a lisztes keveréket is keverjük bele. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd nagyjából egy 23 cm kör formára simítjuk úgy, hogy a tetejét nem kell simára kenni, lehet kicsit rendezetlen, hullámos, fodros. A tetejét a pisztáciával megszórjuk, és 140 fokos sütőbe toljuk, és 1 órát sütjük. Ekkor kikapcsoljuk a sütőt, ajtaját kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínt a 4 evőkanál porrá őrölt nádcukorral nem túl kemény habbá verjük, majd a torta tetejére kanalazzuk.
  4. A barackot vékony cikkekre vágva a tortára rakosgatjuk, végül a likőrrel ízesített lekvárral megkenjük.

A baracklekvárhoz

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 10 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  3. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2370
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos-pisztáciás habtorta sárgabaracklekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Ajánljuk ezt a habkönnyű, szemet gyönyörködtető finomságot sárgabarack imádóknak és azoknak, akik szeretnének egy újabb felhasználási módot találni a polcon sorakozó sárgabaracklekvár elfogyasztására. Szülinapi tortának is kiváló.

Hozzávalók

A tortához

A baracklekvárhoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...